Türkiye'den acil yardım istedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze Şeridi'nin güvenliğini kontrolünde bulunduran Hamas'ın kaçırdığı İsrailli askeri "hemen ve koşulsuz" olarak serbest bırakması için Türkiye'den acil yardım istedi.

Türkiyeden acil yardım istedi
01 Ağustos 2014 Cuma 21:16 tarihinde eklendi.
Kerry, Hamas üzerinde etkisi bulunduğunu belirttiği Türkiye ve Katar'a seslenerek, İsrailli askerin serbest bırakılması konusundaki mesajını, Hamas'a iletmeleri çağrısında bulundu. Kerry, "Kaçırılan İsrail askeri için Türkiye ve Katar devreye girmeli" dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'de iki İsrailli askerin ölümüne ve birinin kaçırılmasına neden olan saldırıyı, taraflar arasında varılan 72 saatlik ateşkesin "çirkin bir ihlali" olarak nitelendirdi.
 
Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, iki İsrailli askerin ölümüne ve diğerinin kaçırılmasına neden olan bugünkü saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. Bu, birkaç gündür görüşmeleri yapılan ateşkesin ve ABD ile Birleşmiş Milletler'e (BM) verilen güvencenin çirkin bir ihlalidir" dedi.
 
Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes, BM, ABD ve Türkiye, Mısır ve Katar'ın da aralarında bulunduğu ülkelerin ortak çabalarıyla ilan edilmişti. Ancak ateşkesin başlamasından 2 saat sonra İsrail ordusu, Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenledi. İsrail, bu saldırısıyla, ateşkes kurallarını ihlal etmiş oldu.

DHA