Türkiye'nin alkol haritası çıkarılıyor !

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Türkiye çapında il, ilçe, köy ve mahalleleri kapsayacak bir 'bağımlılık haritası' hazırlıyor

Türkiyenin alkol haritası çıkarılıyor !
07 Ocak 2011 Cuma 12:19 tarihinde eklendi, 1.937 kez okundu.

 

Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi ayrıntılarıyla anlattı ve “bağımlılık haritası” çalışması sonunda; Türkiye’de Yeşilay illeri, ilçeleri, köyleri ve mahalleleri ilan edeceklerini söyledi. Balcı, projenin yerel yöneticilerle birlikte hayata geçirileceğini bildirdi.
 
Başbakan Erdoğan’ın Yeşilay’ın daha aktif olmasını isterken, “Gençliğimizdeki Yeşilay’ı görmek istiyoruz. Katkı vermeye hazırız” dediği öğrenildi.
 
Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Balcı, Erdoğan’a bir kampanya filminde oynama teklifi yapıp yapmadıkları konusunda, “Şu anda yok ama ileride olabilir. Dünya Sağlık Örgütü Başbakan’a sigara karşıtı duruşu nedeniyle ödül vermişti” dedi.
 
'FİŞLEME NİYETİMİZ YOK'
 
Başkan Balcı, projenin; en az içki, sigara içilen; bağımlılığın en az olduğu bölgeleri özendirme amaçlı olduğunu belirterek, Şanlıurfa’da çok fazlameyhane olmadığını, bu nedenle suç oranının düşük olduğunu söyledi.
 
Balcı, “Bu çalışma içki içenlerin de afişe edilmesi anlamına gelmiyor mu, içki içenlerde suç oranı daha fazla demek doğru bir yaklaşım mı?” sorusu üzerine, trafik kazalarını örnek göstererek, “Kimseyi fişlemek gibi niyetimiz yok. Trafik kazalarında alkollü araç kullanımı birinci sırada geliyor. Az içenleri değil ama bağımlılık yapanmadde üretenleri suçluyoruz” dedi. Başkan Balcı, sporda alkollü içecekmarkaların sponsor olarak kullanılması ile okullaramilli piyango adının verilmesine karşı olduklarını da açıkladı.