"Türkiye'nin ayağına çelme takmak istiyorlar"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ayağına çelme takmak isteyenlerin olduğunu belirtti

Türkiyenin ayağına çelme takmak istiyorlar
08 Haziran 2013 Cumartesi 17:52 tarihinde eklendi.

Bingöl'de gezi ve incelemelerde bulunan Cevdet Yılmaz, basın mensuplarına gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Bu güne kadar masum vatandaşlarımızın meşru taleplerini her zaman dinledik ve dinlemeye de devam edeceğiz." diyen Bakan Yılmaz, ''Ama bu meşru masum talepler arkasına gizlenip; Türkiye'yi, istikrarlaştırmaya çalışan ekonomisine ve demokrasisine zarar vermeye çalışanlara da hiçbir zaman taviz vermeyiz. Orada Başbakanımızın deyimi ile 'dikleşmeden dik durmaya' her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam ederiz. Türkiye'nin, milletimizin menfaati ne ise onun üzerinde kararlılıkla devam ederiz.'' ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın faiz lobisi ile ilgili açıklamasına da değinen Bakan Yılmaz, "Bundan 10 sene önce 2002 yılında milli gelirimizin yüzde 15 buçuğu faize gidiyordu. Milli gelirimiz o dönem 230 milyar dolardı. Bunun yüzde 15 buçuğu sadece devlet tarafından faize ödeniyordu. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin reformlarıyla güven ve istikrar ortamı ile birlikte geçen yıl bu yüzde 3 buçuklara kadar düştü. Son 10 yılda biz bu kadar yol yaptıysak, bu kadar üniversite kurduysak, sağlıkta bu devrimleri yaptıysak, eğitimde yaptıysak, KÖYDES gibi BELDES gibi SUKAP gibi programları yaptıysak, bütün bu hizmetleri halkımıza sunabildiysek işte bununla sunduk." diye konuştu.

Geçmişte faize giden paraların bu dönemde güven ve istikrarla birlikte halka hizmet olarak döndüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Ama birileri istiyor ki Türkiye'de yine istikrarsızlık olsun, belirsizlik olsun, faizler yükselsin istiyor. Devletin halka hizmet edeceğine, onlara faiz ödemesini istiyor. İşte biz buna müsaade etmeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada güven ve istikrarı pekiştirerek halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye doğru bir yolda, güzel bir yolda ve halkımızın desteklediği bir yolda ilerlemeye, gelişmeye devam edecek. Ekonomisi ile demokrasisi ile sosyal hayatı ile dış ilişkileri ile her geçen yıl çok daha ileriye gitmeye devam edecek inşallah." dedi.


CİHAN