"Türkiye'nin başarısıyla övünen bir millet var"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya’nın Alanya ilçesine geldi.

Türkiyenin başarısıyla övünen bir millet var
22 Şubat 2014 Cumartesi 00:09 tarihinde eklendi.

Davutoğlu, Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet olduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde Konya’dan polis helikopteriyle hareket eden Davutoğlu, Alanyaspor'un Cengiz Aydoğan Tesisleri'ndeki futbol sahasına indi. Davutoğlu'nu; AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile partililer karşıladı.

Kulüp tesislerinde bir müddet dinlenen bakan Davutoğlu'na kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu tarafından üzerinde ismi yazan Alanyaspor forması hediye edildi. Davutoğlu ile Çavuşoğlu, akşam yemeğinden sonra Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) geldi. Burada partililere hitap eden Davutoğlu, son 10 yıl içinde Türkiye'nin ferdi olmanın gururunu ayrı bir şekilde yaşandığını dile getirdi.

Herkesin Türk milletine ve bayrağına saygı duymayı öğreneceğini kaydeden Davutoğlu, “Daha önce 70 sente muhtaç bir ülkenin vatandaşı olmakla, şimdi dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara yılda 1,5 milyar doları helal kesesinden veren bir devletin vatandaşı olmak arasındaki farkı anlamamak mümkün müdür? Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyorlar. Türkiye, sadece Türkiye değildir. Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet var." şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: ÇOK YÖNLÜ BİR DIŞ POLİTİKA TAKİP EDİYORUZ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da, Türkiye'nin yoğun bir dış politika sürecinde olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, bu sürecin Cumhuriyetin kuruluşundan sonra en büyük çağdaşlaşma projesi olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin çok yönlü ve proaktif bir dış politika takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin önündeki fırsatlar, diğer taraftan yaşanan sorunlar, arabuluculuk, barışın sağlanması, bölgede oynaması gereken aktif rol ve yoğun bir dış politika mesaisi içinde olduğunu kaydetti.

Davutoğlu ve Çavuşoğlu'nun programından önce AKM önünde bekleyen 6 kişi, bakanları protesto etme ihtimali üzerine polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.


CİHAN