"Türkiye'nin gelişeceğini görüyorum"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çeşitli temaslarda bulunmak üzere Amasya’ya geldi. Bakan Güllüce, "10 sene öncesine baktığımızda Türkiye neredeydi nereye geldi. Ben Türkiye’nin birileri istemese de rahatsız olsa daçok geliştiğini ve gelişeceğini görüyorum." dedi.

Türkiyenin gelişeceğini görüyorum
09 Şubat 2014 Pazar 17:15 tarihinde eklendi.


Güllüce, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Amasya’ya geldi. Bakan Güllüce sabah kahvaltısı sonrası şehir turu attı. Daha sona Tapu ve Kadastro Müdürlüğü il binasının açılış törenine Katılan Bakan Güllüce, burada yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin 2023’de dünyanın 10’uncu ekonomisi olacağını belirterek, "Bu olmayalım diye birileri hesaplar yapıyor, birileri dünyanın bir yerlerinde başka ülkelerde hesaplar yapılıyor. Bizi birbirimize 12 Eylül öncesinde nasıl düşürdülerse, bazı tuhaf şeyler oluşuyor. Biz onlara diyeceğiz ki patlasanız da çatlasanız da biz bu ülkeyi geliştireceğiz, yücelteceğiz, kalkındıracağız." ifadelerini kullandı.

Mekanların uygun olmaması halinde çalışanının ve hizmet alanının kaliteli hizmet alıp vermesinin mümkün olmadığını belirten Bakan Güllüce, "Tapuda biz dünyada iddialı bir ülkeyiz. Oldukça iyi bir yerdeyiz. Kadastro konusunda iyiyiz de kadastroyu biraz daha iyi hale getiren canlı bir organizasyonu belediye ile tapuyla entegre eden sisteme sanıyorum 2-3 sene içerisinde döneriz. Öyle bir çalışmayı düşünüyorum. Şu anda belli bir miktar kadastro eksiğimiz var. Onunda dünya standartlarına gelmesi belediyelerde yapılan değişikliğin anında tapuda kadastroda olması organizasyonuyla ilgili ben daha çok taze bir bakanım zaman içerisinde bunu projelendirip yapacağız diye düşünüyorum. İnşallah 1-2 seneye kadar bakanlığımız bunu gerçekleştirir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Dünyanın milletin kendisini kalmaması için çabalayan organizasyon içerisinde olduğunu söyleyen bakan Güllüce, "Bu sadece şehirlerimizde değil beyinlerimizde de böyle. Kendisi olmaktan başka bir şey olma ile ilgili bu millet üzerinde projeler yapılıyor asırlardır. Oysa bizde diyoruz ki biz kendimiz kalacağız. Biz geleceğiz, büyüyeceğiz ama kendimiz kalacağız.

Mevlana’nın o meşhur metaforu var ‘Bir ayağımız sabit kalır diğeriyle dünyaya dolaşırız’ diyor. Biz hikmetin malımız olduğuna inanırız dünyada nerede varsa alırız. Ama o ayağımız sabit kalır. Dayanağımız nedir? Bu milletin değerleridir bu milletin kültürüdür. Bu milletin talihidir, kutsallarıdır.

Orada hep kalacağız ve kendimiz kalacağız. Azerbaycanlı şairin güzel bir şiiri var diyor ki ‘Ot bile kökünü üstünde biter. Sen köküne sahap değilsen. Ot bile değilsen’ Şimdi bu bize bir çağrı kendin kal diyor. Geliş ama kendin kal. Değiş ama kendin kalarak değiş diyor. Bunu şehircilik anlayışımıza uyguladığımız kadar hayatımızın her aşamasında da uygulamak zorundayız." dedi.

Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bize kültürel müdahale inanılmaz oranda var. Özellikle gençlerimiz Anadolu’yu, Anadolu mayasını bizim aile yapımızı bizim kavramlarımızı değerlerimizi, geleneklerimizi folklörümüzü, musikimizi, müziğimizi bilmeden daha fazla dışarıyı bilme gibi bir hal var.

O yüzden de bu folklörü seyrederken bir hey diye ses yapılıyor. Anadolu narası bu. Bu Anadolu narasını Allah hiç eksik etmesin. O çocuklarımız ‘hey’ derken diyorlar ki; Ey dünya bak biz değişmeyeceğiz. Bu ülkenin üzerinde size operasyon yaptırtmayacağız. Bu ülkenin hiçbir değerini siz bozamayacaksınız diyorlar."

Türkiye’nin birlik içinde olması gerektiğini söyleyen Bakan Gülüce, "Biz 76 milyon birbirimize öyle sarılacağız ki kemiklerimiz çatırdasın. Hangi bölgeden olursak, hangi etnik yapıdan, inanç grubundan, mezhepten olmamızın hiçbir önemi yok. Bu toprakların hep birlikte çocuğuyuz.

Bizi sevmeyenlere o birbirimize sarıldığımızda oluşturacağımız göğüs çatırtılarımız onlara korku verecek. Bizi sevenlere de umut verecek. 10 sene öncesine baktığımızda Türkiye neredeydi nereye geldi. Ben Türkiye’nin birileri istemese de rahatsız olsa da Türkiye’nin çok geliştiğini ve gelişeceğini görüyorum. Nüfus ve arazi parametrelerini birlikte ele alırsak dünyanın 10 büyük ülkesinden birisiyiz.

Bir eksiğimiz var o da ekonomide de dünyanın 10’uncusu olmak. İnşallah 2023’de dünyanın 10’uncu ekonomisi olacağız. Bu olmayalım diye birileri hesaplar yapıyor, birileri dünyanın bir yerlerinde başka ülkelerde hesaplar yapılıyor. Bizi birbirimize 12 Eylül öncesinde nasıl düşürdülerse, bazı tuhaf şeyler oluşuyor. Biz onlara diyeceğiz ki patlasanız da çatlasanız da biz bu ülkeyi geliştireceğiz, yücelteceğiz, kalkındıracağız. Biz birlik olacağız, beraber olacağız ve gençlerimiz biraz önce ‘heyy’ diye bağırdı ya sizin bize bu organizasyonlarınız sökmez ve ‘heyy’ diye bağıracağız." diye konuştu.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e plaket verdi. Daha sonra binanın açılış kurdelesi kesildi.


CİHAN