"Türkiye'nin genç nüfusu var"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çankırı'ya 24 derslikli Fen Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu yapacak.

Türkiyenin genç nüfusu var
04 Ocak 2013 Cuma 19:01 tarihinde eklendi.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin doğalgazı, petrolü yok, ancak genç nüfusu var. Bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek, 2023 hedeflerimizi sağlamada da en büyük katkıyı yapacaktır" dedi.
 
TOBB'un Ankara'daki İkiz Kuleler kabul salonunda Fen Lisesi ve öğrenci yurdu yapımına ilişkin protokol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından imzalandı. Törene Hisarcıklıoğlu ve Özcan'ın yanısıra TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal katıldı.
 
Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çankırı'nın kendileri için çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, "Çankırı daha verimli kullanılması gereken büyük zenginliklere, Bereketli topraklara sahip. Tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek. Yetişmeyen ürün yok. Buğday, arpa, Mısır, fasulye, mercimek, patates, şekerpancarı. Sebze, meyve, bağcılık. Hayvancılık açısından da çok büyük bir potansiyele sahip" dedi.
 
GENÇ NÜFUS GELECEĞİMİZ
 
Türkiye'nin doğalgazı, petrolü olmadığını, ancak genç bir nüfusunun var olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek, gelecekteki en önemli dinamizmimiz olacaktır. Bu genç nüfusumuz 2023 hedeflerimizi sağlamada da en büyük katkıyı yapacaktır. TOBB olarak, iş alemi adına biz gençlerimize yatırım yapıyoruz. Gençlerimize yatırım yaptığımızın en somut göstergesi yaptığımız bu Fen Lisesi. Akıllı, zeki gençlerimizin icat çıkaran gençler olması noktasında biz her türlü katkıyı yapmak istiyoruz. Burada Çankırı'daki genç kardeşlerimiz de burada alacakları iyi eğitimle birlikte gelecekte hem Çankırı'ya hem Türkiye'ye önemli bir katma değer üreteceklerine inanıyorum" diye konuştu.
 
Törene katılan Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise TOBB'un yurdun her köşesine yaptığı yatırımları büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Şahin, Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar devam ettiği müddetçe sivil topum örgütlerinin bu tür yatırımlarının Anadolu'nun her yerinde yeşereceğini söyledi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise TOKİ tarafından yapılan okullar, TOBB'un yapacağı okul ile Çankırı'nın eğitim alanındaki fiziki yapılanmasını tamamlayacağını belirtti. Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.
 
FAHRİ HEMŞEHRİ İLAN EDİLDİ
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na, Belediye Meclisinde oy birliğiyle alınan karar sonrası da Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından fahri hemşehri beratı verildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu Çankırı'nın Fahri Hemşerisi oldu. 

DHA