"Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar"

Türk–Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni teklifi'' ile ilgili olarak Fransa'nın Türkiye'nin güçlü olmasını istemediğini söyledi.

Türkiyenin güçlü olmasını istemiyorlar
25 Aralık 2011 Pazar 10:16 tarihinde eklendi.

 

Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen "Ekonomi ve Dış Politika" konulu konferansa konuşmacı olarak katılarak, Fransa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
 
Erdem, Fransızların 1890'lı yıllarda ülkemizde sayım yaptığını ve Fransız arşivlerinde de yer alan bu sayımın sonuçlarına göre bölgede yaşayan Ermeni nüfusunun yaklaşık 200 bin olduğunu ileri sürerek, Fransa Meclisi'ndeki "Ermeni Teklifi"ne tepki gösterdi.
 
Fransa'nın dünyanın dört büyük ülkesinden biri olduğunu söyleyen Erdem, Fransa'nın BM'de veto hakkı olan 5 ülke arasında yer aldığını hatırlattı. 
 
Erdem, Fransa'nın Türkiye'yi, Avrupa Birliği (AB) içinde etkin olacağını bildiği için engellemeye çalıştığını savundu. 
 
Fransa Meclisi'nde kabul edilen "Ermeni Teklifi" ile ilgili ise Erdem, şunlar ifade etti:
 
"Fransa 1890'lı yıllarda ülkemizde sayım yapmıştır. Bu sayımın sonuçları kendi arşivlerinde de bulunmaktadır. Oradaki rakamlara bakıldığında iddia edilen katliamdan sadece 30 yıl önce yapılan sayımlarda bölgede yaşayan Ermeni sayısı yaklaşık 200 bin. O zaman neden bunları yapıyorlar? Bizlerin çok daha güçlü olmasını istemiyorlar. Ama bize bununla yüklenirken, kendileri Cezayir'de neler yaptıklarını unutuyorlar. Fransa dünyanın şahitliğinde Cezayir'de 800 bin kişiyi katletti. Bu kayıtların haricinde bir de kayıp olanlar var. Şimdi bütün bunlara baktığımızda burada büyük bir oyun var, bunu iyi bilmek lazım."