Türkiye'nin ilk tüp bebeği 23 yaşında

Türkiye'nin ilk tüp bebeği olan Dilek Katrancı, 23. yaş gününü, çalıştığı özel hastanede iş arkadaşları ve annesiyle beraber kutladı.

Türkiyenin ilk tüp bebeği 23 yaşında
22 Aralık 2011 Perşembe 13:42 tarihinde eklendi, 2.483 kez okundu.

 

Birsel ve Türkay Katrancı çiftinin, 18 yıl çocuk özlemi çektikten sonra tüp bebek yöntemiyle Samsun'da özel bir klinikte 22 Aralık 1988'de, "Türkiye'nin ilk tüp bebeği" olarak dünyaya gelen Dilek Katrancı, annesinin de katıldığı kutlamada, "Mutlu Yıllar Dilek" yazılı pastanın mumlarını söndürdü, dostlarıyla birlikte "Arkadaş" isimli parçayı seslendirdi. 
     
Duygulu anlar yaşayan Katrancı, yaptığı açıklamada, daha önce doğum günlerini evde kutladığını, bu yıl arkadaşlarının yaptığı sürprizle çok mutlu olduğunu belirtti. 
     
Tıp dünyasının katkılarıyla dünyaya gelmiş birisi olarak, hastane ortamında çalışmanın küçüklüğünden beri en büyük hayali olduğunu ifade eden Katrancı, "Muradıma erdiğimi düşünüyorum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Bu atmosferde onlarla çalışmak çok güzel" dedi. 
     
Dilek Katrancı, "Türkiye'nin ilk tüp bebeği" olduğunu, bunun ne anlama geldiğini, o yıllarda tam olarak anlayamasa da 5-6 yaşlarında öğrendiğini ve kendini bu nedenle hep özel hissettiğini ifade etti. 
     
Dünyaya geldiği günlerde, çok nadir olan "tüp bebek" uygulamasının bugün çok yaygınlaştığını ve birçok çift için umut olduğunu dile getiren Katrancı, çocuk sahibi olmakta sorun yaşayan çiftlere de hiçbir zaman ümitlerini kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu.