Türkiye’nin makarnası da bulguru da kıtalar arası gezmeye devam edecek

Yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerini sürdüren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Grubu (MBTG) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yapılan çalışmaların ürün tanıtımı yanında Türkiye’nin de tanıtımı için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Tiryakioğlu, “2014 yılında Ortadoğu, Uzakdoğu, Rusya, Afrika, AB ve ABD ülkelerinde tanıtım çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Türkiyenin makarnası da bulguru da kıtalar arası gezmeye devam edecek
07 Şubat 2014 Cuma 12:20 tarihinde eklendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde kurulan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı olarak faaliyet gösteren grup, yurt dışı tanıtım çalışmalarının yanında yurt içinde de çeşitli etkinliklerle tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak 5’inci Gaptarım Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 10. GAPFOOD Gıda Fuarı’na katılan grubun standına büyük ilgi gösteriliyor. Konuklara bu ürünlerden yapılmış çeşitli yemeklerin sunulduğu stantta tanıtım görevlileri tarafından ürünlerin insan sağlığı için yararlarını anlatan bilgiler de veriliyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bu ürünlerin insan sağlığı için önemli olduğunu ve bu güne kadar Rusya, İtalya, Fransa, Ortadoğu, Uzakdoğu başta olmak üzere birçok ülkede ürün tanıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tiryakioğlu, “Makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağ tanıtımının sağlanması amacıyla kurulan ve dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleriyle özellikle 2013 yılı ihracat rakamlarının artışında büyük rol oynayan çalışmalarımızın yurt içi ayağı olarak bu yıl İstanbul başta olmak üzere Gaziantep ve diğer illerde gerçekleştirilecek olan fuarlara da katılıyoruz. 2014 yılı içerisinde Afrika ve Uzakdoğu başta olmak üzere bu bölgelerdeki birçok ülkede tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

MBTG’nin ürün tanıtımına yönelik yürütülen çalışmaların 5 kıtada devam ettiğine dikkat çeken Başkan Ahmet Tiryakioğlu, bu faaliyetlerin Türkiye’nin tanıtımı içinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Ürün tanıtım çalışmalarımızda aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Türk mutfak kültürünün zenginliği ve bu zenginliğin temelinde yatan Anadolu’nun bereketli topraklarının var oluşunu bütün dünyaya duyuyoruz. Çalışmalarımız 2014 yılında daha geniş kapsamlı devam edecektir.” diye konuştu. 


CİHAN