"Türkiye'nin ortaya koyduğu bir vizyon var"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan bakan çocukları ile İranlı Reza Zarrab’ın tahliye edilmesiyle ilgili soruya Diyarbakır’da cevap verdi. Ala, net cevap vermekten kaçındı.

Türkiyenin ortaya koyduğu bir vizyon var
01 Mart 2014 Cumartesi 19:29 tarihinde eklendi.

Batman programından sonra Diyarbakır’a gelen Ala, Vali Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Bir gazetecinin ‘Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan bakan çocukları ile Reza Zarrab’ın tahliyesini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklindeki soruya Ala, dolaylı cevap verdi:

“Arkadaşlar şimdi süreçler devam ediyor. Biz, ben, spesifik olarak konuları böyle çok detaylı ele alıp değerlendirmekten yana değilim. Benim, Türkiye’nin ortaya koyduğu bir vizyon var. O, bir yol haritası var. Buraya yönelik müdahaleler ve bu müdahalelere yönelik Türkiye’nin geliştirdiği tedbirlerdir benim konum. O bakımdan biraz önce söyledim. O çerçevede yolumuza devam ediyoruz. Biz ondan sonrası başkaları devlet kurumlarının işleridir.”

Bir gazetecinin de çözüm süreci ile ilgili BDP’lilerin “somut adımlar atılmıyor “ eleştirilerini hatırlatması üzerine İçişleri Bakanı Ala, bu tür eleştirilerin demokrasilerde güzel taraflarının da olduğunu kaydetti. Ala şöyle yanıtladı: “ Demokrasilerin elbette güzel tarafları bu. Siz bir şey yaparsınız ama yeterli bulmayanlar eleştirir. Eleştirileriyle size katkıda bulunurlar.

Gerçekten iyi niyetli olarak işi gerçekleştirmeye çalışanlar, iyi niyetli eleştiriler ortaya konursa bu eksikliklerin giderilmesi için size bir fırsat verir. Bu çerçevede değerlendiririm. Gerçekten çok hızlı yol almak istiyoruz. Ama Türkiye ne zaman kendi projelerini kendisi çözebilecek bir iradeyi ortaya koysa, şimdi detaylandırmak için zaman bulamadığımız çeşitli engellemelerle karşılaşıyor.

Eğer bu engeller önümüze çıkarılmazsa biz bu sorunu çok daha hızlı bir biçimde daha kapsamlı ve daha tatmin edici biçimde çözeriz çünkü buna yürekten inanıyoruz. İçimiz acıyor bu olaylardan dolayı, geçmiş olaylardan dolayı. Ben hiçbir kardeşimin hak ve özgürlüğünün garanti altına alınmadığını hissetmesini arzu etmem.” 


CİHAN