Türkiye'nin Suriye tavrı İngiliz basınında

İngiliz gazeteleri bugünkü sayılarında, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik sertleşen tavrına dikkati çeken haberlere yer verdi

Türkiyenin Suriye tavrı İngiliz basınında
16 Kasım 2011 Çarşamba 14:04 tarihinde eklendi.

 

Guardian gazetesi, insan hakları gruplarının pazartesi günü Suriye'de 70 kişinin öldürüldüğünü bildirdiğini ve ülkede ölen kişilerin sayısının giderek arttığını kaydederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye lideri Beşşar Esad'a "ucu uçurum olan yoldan bir an evvel dönmesi" için çağrıda bulunduğunu yazdı.
Guardian, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de "Suriye maalesef çıkmaz bir sokağa girdi" uyarısına yer verdi.
 
Daily Telegraph, Türkiye'nin Şam'a karşı yaptırımlar açıklayarak, Esad'ın "bıçak sırtında olduğunu" söylediğini bildirdi. Gazete Başbakan Erdoğan'ın dün partisinin TBMM grup toplantısında söylediği, "Suriye yönetimi, bıçak sırtı gibi ince ve tehlikeli bir çizgi üzerindedir. Dönüşü olmayan yola girmemelidir, ucu uçurum olan yoldan bir an evvel dönmeleri hepimizin arzusudur" sözlerini aktardı.
 
Gazete, ilk kez üst düzey bir Türk yetkilinin sınırın Suriye tarafında mülteciler için bir tampon bölge oluşturma olasılığını açıkça gündeme getirmiş olmasına da dikkati çekti.
 
Times gazetesi de, "elektriği kesme tehdidinin sembolik olduğunu, Türkiye'den gelen elektriğin Suriye'nin ihtiyacının sadece yüzde 6,7'sini karşıladığını" belirtti.