Türkiye'nin üçüncü yüz nakli

Türkiye'nin üçüncü Ankara'nın ikinci yüz nakli Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Operasyon başarılı geçti.

Türkiyenin üçüncü yüz nakli
17 Mart 2012 Cumartesi 14:07 tarihinde eklendi, 1.769 kez okundu.
Hastaneden alınan bilgiye göre nakil yapılacak hasta bir kadın ve ameliyatı plastik cerrah Doç. Dr. Selahattin Özmen gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi'nde sabah saat 10:30 sıralarında başlayan ameliyatın 15:00-15:30 sıralarında bitmesi bekleniyor. Organ sahibinin İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hasta olduğu açıklandı.
 
Fakülte Dekanı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sacit Turanlı gece yüz nakili için uygun vericinin İstanbul'da bulunduğuna dair haber üzerine bu kente ekip gönderdiklerini ifade etti.
 
Ekibin sabah saatlerinde Ankara'ya döndüğünü anlatan Turanlı, hastanın hazırlanmasının ardından Plastik Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Selahattin Özmen başkanlığındaki ekibin saat 10:30 sıralarında operasyona başladığını kaydetti.
 
Operasyonun tamamlanmasının ardından Doç. Dr. Özmen'in basın toplantısı yaptı ve ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini açıkladı.