Türkiye'nin yeni Emenike'si!

Kayseri Erciyesspor Süper Lig'e koşarken, Fildişi Sahilli futbolcusu Gohou da attığı 16 golle gol krallığına koşuyor.

Türkiyenin yeni Emenikesi!
18 Mart 2013 Pazartesi 15:12 tarihinde eklendi, 1.170 kez okundu.

 

PTT 1. Lig'de 26 hafta geride kalırken, 51 puanla zirveye kurulan Kayseri Erciyesspor'da Gohou da golleriyle bu başarıda pay sahibi oluyor. İlk Türkiye deneyimini Denizlispor'da yaşayan, ancak bu başarıyı yakalayamayan Gohou, güçlü fiziğiyle rakiplerin korkulu rüyası olurken, futbol stili ile de Emenike'ye benzetiliyor. Kayseri Erciyesspor'da ilk sezonunda şu ana kadar 18 gol atma başarısı gösteren Gohou, gol krallığında da iddialı.
 
Gohou, sezon başında Göztepe ile prensipte anlaştı. Ancak, Kayseri Erciyesspor'un başına geçen teknik direktör Osman Özköylü, Gohou'yu aradı ve takımında görmek istediğini söyledi. Kulüp başkanı Ziya Eren, Gohou'yu ikna etti ve İstanbul'da 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu sözleşme karşılığı Denizlispor'a 25 bin lira ödenirken, futbolcuya da yıllık yaklaşık 400 bin lira ücret ödendi. Sezon öncesi fazla kilolarıyla dikkat çeken Gohou, Osman Özköylü'nün özel antrenmanlarıyla önce fazla kilolarından kurtuldu, ardından hem takıma hem de kente alışınca gollerini sıralamaya başladı.
 
RESMİ TEKLİF YOK
 
Ara transferde birçok takımla adı anılan Gohou için yurt içinden hiçbir kulüpten resmi teklif gelmediği bildirildi. Kulüp başkanı Ziya Eren, "Kayseri Erciyesspor başarıyı takım oyunuyla yakaladı. Bu başarıda Gohou'nun da, ona gol paslarını atan arkadaşlarının da, savunmada görev yapan arkadaşlarının da payı var. Başarıyı tek kişiye endekslemek doğru değil'' dedi. Gohou için yurt içinden hiçbir takımdan resmi teklif gelmediğini de vurgulayan Başkan Eren, "Ara transferde Dinamo Misk ve bir İsrail takımı 150 bin Euro gibi komik bir teklifle geldi. Onun dışında Gohou için teklif almadık'' diye konuştu.
 
"OSMAN ÖZKÖYLÜ İÇİN KAYSERİ'YE GELDİM"
 
Fildişi Sahilli Gohou da Osman Özköylü ile Denizlispor'da birlikte çalıştığını, o yüzden daha yüksek bedelli teklifler olmasına karşın Kayseri Erciyesspor'un teklifini kabul ettiğini belirtti. Galatasaray'a transfer olan vatandaşı Drogba ile ne ülkesinde, ne de Türkiye'de karşılaşmadığını ve tanışma fırsatı bulunmadığını belirterek, "Önümüzdeki sezon Süper Lig'de karşı karşıya oynayacağımızı umuyorum'' şeklinde konuştu.
 
GOHOU'NUN ŞAMPİYONLUK ADAYI GALATASARAY
 
Kayseri Erciyesspor'un Fildişi Sahilli futbolcusu Gohou, Süper Lig'de Galatasaray'ın şampiyonluğa daha yakın olduğunu söyledi. Emenike'ye benzetilmekten mutlu olduğunu, idolünün ise Drogba olduğunu belirten Gohou, "Süper Lig'in 3 büyüklerinin hepsinde oynayabilirim. Bizde bir söz var 'İyi usta duvar önünde belli olur.' Dolayısıyla şans verilirse bunu değerlendireceğim düşünüyorum'' diye konuştu.
İki sezondur Türkiye'de olmasına karşın bu sezon attığı gollerle tüm gözlerin üstüne çevrilmesini sağlayan Gohou, antrenman öncesi DHA'nın soruları yanıtladı. Futbola ülkesinde, küçük yaşlarda başladığını, ancak babasının eğitimine devam etmesini istediği için 18 yaşına kadar futbolla eğitimimi bir arada götürdüğünü anlatın Gohou, şöyle dedi: '' Futbola başladığım yıllarda defansta ve sol bekte oynadım. Ama daha sonra fiziğim nedeniyle ön tarafta daha yararlı olacağım görüldü ve profesyonel hayatımın büyük bölümünde santrafor oynadım. Zaten formasını giydiğim kulüplerde golcülüğüm ön plana çıktı''
 
Gohou, "Türkiye'ye ve Denizlispor'a geliş hikayesini ise şöyle anlattı:
 
"Neuthatel Xamax'te oynarken sorun çıktı. İsviçre'de başkanla ilgili problemler, davalar vardı. Diğer oyuncular için de problemler vardı. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Elimde olan ilk teklif Denizlispor'du ve kabul ettim."
 
Gohou, sezon başında Göztepe'nin kapısından dönüş hikayesini ise şöyle anlattı:
"Açık konuşmak gerekirse futbolcular futbolu para için oynar. Göztepe'nin teklifi Erciyesspor'a göre daha iyiydi. O yüzden görüşmek için gittim. Ama son dakikada anlaşma olmadı. Ben diğer tekliflerle ilgilenirken, Hocam (Osman Özköylü) beni aradı. Takımında görmek istediğini, benim bir şeyler yapabileceğimi düşündüğünü söyledi ve K. Erciyesspor'a evet dedim. Bu anlamda çok mutluyum. Çok iyi başkanımız var, çok iyi bir hocamız var."
 
"DROGBA'YA HAYRANIM"
 
Futboluyla ve attığı gollerle Kayseri Erciyesspor'a katkı sağlamaya çalıştığının altını çizen Gohou, örnek aldığı futbolcunun da hemşehrisi Drogba olduğunu söyledi. Gohou, şöyle devam etti:
 
"Drogba'ya benzemek isterim futbol ve yaşam biçimi anlamında onu örnek alıyorum. Çünkü gerçekten kendini geliştiren, yaşamına dikkat eden, gol atmak için elinden geleni yapan biri. O, futbola Fransa'da başladı ve orada devam etti. Bense Fildişi Sahili'nde o A milli takım için ülkemize geldi, ama ben daha A milli takıma çağrılmadım, ümit milli takımda oynadım. Dolayısıyla Drogba ile hiç karşılaşmadık. Herkes nasıl TV'den izliyor, tanıyor ve hayran oluyorsa, ben de kendisini TV'den izliyorum. Ama kısmet olursa, sezon sonunda biz de Süper Lig'e çıkacağız. Orda karşı karşıya oynarsak sevinirim."
 
"EMENİKE'Yİ ÇOK TANIMIYORUM"
 
Emenike'yi çok iyi tanımadığını da vurgulayan Gohou, "Duyduğuma göre, Türkiye Birinci Ligi'nde oynamış ve iyi bir çıkış yapmış, ivme yakalamış. Takımıyla birlikte Süper Lig'e çıkmış orda bir yıl oynadıktan sonra iyi bir sezon geçirmiş. Bu çıkışıyla da Fenerbahçe ve Moskova'ya transfer olmuş. Dolayısıyla iyi iş yapan biriyle kıyaslanıyorum bildiğim kadarıyla. Bu yüzden kıyaslayanlara teşekkür ederim" dedi.
 
İYİ USTA DUVAR ÖNÜNDE BELLİ OLUR
 
Gohou, DHA muhabirinin, hedefinde Süper Lig'de oynamak istediği bir takım olup olmadığı yönündeki sorusunu ise, "Süper Lig'de 3 büyüklerde de oynayabileceğimi düşünüyorum. Bizde bir atasözü var, 'İyi usta duvar önünde belli olur.' Dolayısıyla bu şansı yakalarsam en iyi şekilde değerlendiririm" şeklinde yanıtladı.
 
Futbolda garanti olmadığını, K. Erciyesspor'un şampiyonluk şansının yüzde 50 olduğunu belirten Gohou, " Lig bitmeden bir şey söylenemez. Futbolda garanti olmaz. Ama Allah'ın izniyle Süper Lig'e çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Benim takımım Süper Lig'e çıksın, bu amacımı gerçekleştireyim, ondan sonra gol kralı mı olurum. En çok gol atan 2'nci ya da 3'üncü olayım. O Allah'tan gelen bir şey" diye konuştu.
 
Süper Lig'i de takip etmeye çalıştığını ve Galatasaray'ı şampiyonluğa yakın gördüğünü vurgulayan Gohou, "Ligi takip ettiğim kadarıyla Galatasaray şampiyonluk için elinden geleni yapıyor. O yüzden, Galatasaray şampiyonluğa daha yakın. Ama ben Trabzon'u daha çok takip ediyorum. Çünkü orada Fildişili kardeşlerim Zokora ve Bamba oynuyor. Onların da bir şeyler başarmasını çok isterim. Ama Galatasaray şampiyonluğa daha yakın taraf gibi gözüküyor" ifadesini kullandı.
 
GERARD GOHOU KİMDİR?
 
Gerard Gohou, 1988 doğumlu, profesyonel futbolculuk kariyerine 19 yaşında 2007 yılında Fildişi Sahili Premier Division ekiplerinden JC Abidjan'da başladı ve burada çıktığı 21 maçta 14 gol attı. Gohou, 2008'de Fas Premier Lig ekiplerinden Hassania Agadir'e transfer olan Gohou, aynı sezon 25 maçta 15 gol kaydetti. 2010'da İsviçre Axpo Super League ekiplerinden Neuchatel Xamax'a transfer olan Gohou, 2010-11 sezonunda 27 maçta 8 gol attı. Gohou, 2011-2012 sezonunun başında 550 bin Euro'ya Denizlispor'a transfer oldu ve 3 yıllık sözleşme imzaladı. Denizlispor'a ilk yılında 27 maçta 7 gol atan Gohou, kariyerine Fransa'da devam etmek istediğini söyleyerek takımından ayrılarak, PTT 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor ile 1 yıllığına anlaşma imzaladı. Gohou, Kayseri Erciyesspor'a bedelsiz olarak geldi. Gohou, ülkesinin genç milli takımlarında forma giydi, ancak kariyerinde henüz A milli takım yok.

DHA