Türkiye'ye bronz madalya

Macaristan’ın ev sahipliğinde 96 ülkeden 868 sporcunun katılımı ile başlayan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonasında Türkiye ilk günde 55 kiloda 1 bronz madalya aldı.

Türkiyeye bronz madalya
16 Eylül 2013 Pazartesi 21:44 tarihinde eklendi.


Başkent Budapeşte'de bulunan 15 bin kişilik Arena Spor Salonu’nda başlayan ilk tur müsabakalarında Türk güreşçi 55 kiloda Sezer Akgül, bronz madalya aldı. Akgül, son maçında ABD’li rakibini 2-1 sayı ile yenerek Türkiye adına ilk madalyayı almış oldu.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

İlk tur maçlarından sonra görkemli bir açılış gerçekleştirildi. Macar öğrenciler, müsabakaya katılan ülkelerin bayrakları eşliğinde salona girdi. Üç boyutlu ışık gösterilerinin ardından güreş tarihi gösterimi yapıldı.

Açılışta konuşan Güreş Federasyonu Birliği (FILA) yeni Başkanı Nenad Laloviç, kendisini başkan seçen tüm delegelere teşekkür etti. Laloviç, Güreşin tekrar olimpiyatlara alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Macaristan yetkililerine de teşekkür etti.

Türkiye Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'na, serbest, kadınlar ve grekoromen olmak üzere 3 dalda katılıyor. Bir hafta sürecek olan Şampiyonayı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da takip ediyor.


CİHAN