Türkiye'ye dev yatırım

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray ve İstanbul Hoşdere'deki fabrikalarına 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Türkiyeye dev yatırım
30 Mart 2011 Çarşamba 11:04 tarihinde eklendi, 1.490 kez okundu.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz'u ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün'ü makamında kabul ederek, görüştü. 
    
Görüşmede Ergün, Mercedes'i 44 yıldır Türkiye'de yaptığı yatırım, üretim, ihracat ve yarattığı istihdam için kutladı. 
    
Bakan Ergün, "Biz Mercedes'i yabancı yatırımcı olarak görmüyoruz. Bir Türk şirketi olarak benimsiyoruz. Kendimizden biri olarak görüyoruz" dedi. 
    
Krizden ticari araç sektörünün oldukça etkilendiğini, bunların yatırım malı olduğunu ve tüketim malı olan otomobil gibi az bir para ve kredi ile alınamadığını dile getiren Ergün, Türkiye'de ekonomik krizden etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğini, ancak gelinen noktada yeniden kamyon ve otobüs üretiminde artış olduğunun memnuniyetle gördüklerini kaydetti. 
    
Ergün, "Türkiye bu yatırımlarla birlikte kamyon ve otobüs üretimi açısından bölgedeki en önemli ülke haline gelmiştir. Türkiye'deki güven ortamı ile siyasi istikrar ve makroekonomik dengelerin kurulmuş olmasının bunda çok büyük katkısı olmuştur" diye konuştu. 
    
Avrupa Birliği, Rusya, Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleri ile olan ekonomik ilişkilerin geliştiğine işaret eden Ergün, yeni yatırım planlarının bunu doğrular nitelikte olduğunu söyledi. 
    
Ergün, "Mercedes?ten ticari araç yatırımları dışında otomobil üretimine başlamalarını da bekliyoruz. Sadece kamyon, otobüs gibi ticari araç üretmeyin, bunun yanında binek otomobilleri de üretin. Aynı şeyi Almanya'da Ford firmasına da söyledik ve onlar bu konuya sıcak baktı" dedi. 
    
Bakan Ergün, Türkiye'nin hem otomotiv hem de sanayi alanında AB standartlarında üretim yaptığını ve bunun değişmeyeceğini dile getirerek, Türkiye'nin otomotivdeki üretiminin büyük bölümünü özellikle AB'ye ihraç ettiğini belirtti. 
    
Ergün, Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray ve İstanbul Hoşdere'deki fabrikalarına 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. 
     
-2-3 YIL İÇERİSİNDE 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM...- 
     
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise Türkiye'nin yatırım ve iş ortamı için son derece uygun bir ülke olduğunu, Türkiye'yi sadece yerel bir pazar olarak değil aynı zamanda dışarıya açılmak için bir kapı olarak gördüklerini söyledi. 
    
44 yıldır Türkiye'de olduklarını ve uzun vadeli, güvenilir bir ortak olarak görülebileceklerini belirten Kurz, "Bu 44 yıl boyunca Türkiye'de olmaktan ve yatırım yapmaktan dolayı hiç pişmanlık duymadık" dedi.