Türkiye'ye tam not

24 Nisan'da İstanbul-İstanbul Etabı ile başlayan, 1 Mayıs'ta Marmaris-Selçuk etabı ile sona eren toplam 1.300 kilometrelik 52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unu Yarış Direktörü İsviçre'li Roland Hofer, UCİ denetçileri ve yarışa katılan yabancı sporcular değerlendirdi.

Türkiyeye tam not
02 Mayıs 2016 Pazartesi 19:49 tarihinde eklendi.
PRO-TOUR ÖNCESİ ÖNEMLİ AYRINTILAR
Tur'un yabancı basın adına koordinatörlüğün yapan Matthews Rendel, "Yenilenen etaplar ve parkur mükemmeldi. Kapadokya'da gördüğüm manzarayı unutamayacağım. Yarış sırasında burası için sihirli kent cümlesini kullanmıştım. Yarıştan sonra şimdi daha rahat düşünebilirim. Orası bir cennet olsa gerek. Etap sırasında kalabalık bir izleyici grubunun yarışları takip etmesi beni bisiklet sporu adına etkileyen bir başka faktördü. PRO-TOUR öncesi bunlara tanık olmamız organizasyon adına önemli ayrıntılar" dedi.
 
BRIAN COOKSON: "ŞİMDİ İŞ NOT VERMEYE KALDI"
Uzun zaman sonra Türkiye'ye bu kez Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur'unun startını vermek için gelen UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) Başkanı Brian Cookson da Tur'u değerlendirirken şu görüşlere yer verdi:
"Tour Of Turkey sıra dışı bir yarış. Doğa güzelliklerin yanı sıra, kalite ve finişler açısından da beni bir başka etkiliyor. Tur başladığı zaman yayıncı kuruluştan (Eurosport) yarışı izleme fırsatı buluyorum. Her fırsatta da açık söyleyeyim heyecanlanıyorum. Bu kez de öyle oldu. İki gün Türkiye'de kaldım. İlk etap beni her zaman olduğu gibi bayağı etkiledi. Şimdi PRO-TOUR için toplanıp karar vereceğiz. İlk izlenimlerin olumlu olduğunu söyleyebilirim."
 
ROLAND HOFER YARIŞ DİREKTÖRÜ: "HER ETAP AYRI BİR GÜZELLİKTİ"
Tour Of Turkey'in Yarış Direktörü İsviçre'li Roland Hofer, Organizasyon Komitesi ile her buluşmasında aynı cümleleri tekrar etti: "Bisiklette kaza olmazsa olmaz. Kazasız Tur'un kalitesinden söz edemezsiniz. Türkiye'deki finişler, seyircinin gösterdiği ilgi ve doğa güzellikleri de ayrı bir görsel şölendi. Burayı çok övüyorlardı. Gelen sporcuların hepsi memnun. Çok kaliteli yarışlar oldu. Sanıyorum, bu güzellikler seneye daha büyük bir coşku ile devam edecek."
 
VE SPORCULARIN GÖRÜŞLERİ
Lampre Merida'nın Tur'da iki etap kazanan ve Tour Of Turkey'den sonra Gıro Italia'da mücadele edecek olan Sacha Modolo, Caja Rural'ın Genel Ferdi Klasman Birincisi Jose Gonçalves, Southeast Venezuela Takımı'ndan Jakup Mareczko adeta sözleşmiş gibi aynı cümleleri sarf ettiler:
"Tour Turkey bizim vazgeçilmeyen tutkumuz. Seneye tekrar buradayız. Burada ağırlanışımız, ilgi, alaka ve organizasyon bizi etkileyen faktörlerdi. Etap finişlerinin kalitesi ise tek kelimeyle 10 puandı."