Türkiye'yi Fadik tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Fadik Sevin Atasoy’u 6 ay süreyle Los Angeles Kültür Tanıtma Ataşeliğinde görevlendirdi.

Türkiyeyi Fadik tanıtacak
16 Ocak 2012 Pazartesi 17:13 tarihinde eklendi.

 

Bakanlık uygulamayla Türk sinemasının ABD’de tanıtılmasını, Hollywood’da faaliyet gösteren yapımcıların ülkemize yönlendirilmesini ve büyük film festivallerinde Türkiye’nin etkin bir şekilde temsil edilebilmesini amaçlıyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinema dünyasının merkezi Hollywood’da Türkiye’nin daha aktif yer almasını istediklerini söyledi
 
Amerika’da gerçekleştirilen film haftaları ve festivallerde Türk sinemasının adını duyurması, film yapımcılarının Türkiye’yi tanıması amacıyla çalışmaları olduğunu anlatan Erkul, yapımcıları bir araya getirebilecek, Türkiye’nin şartlarını anlatabilecek bir muhatap konusunda Devlet Tiyatroları sanatçısı Fadik Sevin Atasoy’un, Los Angeles Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinde görevlendirildiğini bildirdi.
 
Bu gelişmenin çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Erkul, "Böylece gönüllüler haricinde resmi bir devlet kontak noktası da oluşacak. Türkiye’de film çekmek isteyenlerin yanı sıra ülkemizde üretilmiş eserlerin de pazara çıkması, market içerisinde yer alması konusunda bir köprü kurulacak. Bir başlangıç noktası, geliştiği zaman daha güzel bir mekanizmayı oluşturacağını düşünüyorum" diye konuştu.
 
Sektöre destek ve köprü oluşturmanın hedeflendiğini dile getiren Erkul, şunları kaydetti: "Atasoy, Yeşilçam ile Hollywood arasında köprü görevi üstlenecek.
 
Türkiye’nin güzelliklerini Hollywood’a sunacak ve film çekimini teşvik edecek.
 
Kendisi 6 ay görev yapacak. Bu, Türk sinemasının ilerlemesi bakımından son derece önemli bir gelişme. İlk kez yapılan bir uygulama ama devam edeceğini düşünüyorum.
 
Sayın Atasoy, sektörün içinden gelen biri, yetişme biçimi dolayısıyla üretim süreçlerini, zorluklarını ve sıkıntılarını iyi biliyor.
 
Bakanlık olarak Türk sinemasının gelişmesi ve ilerlemesi konusunda kararlıyız. Bu konuda sektörle iş birliğimiz de sürecek. Sektör kendi işini kendi yapmaya başlayana kadar desteğimiz sürecek. Sinema nihayetinde kendi izleyicisini üretiyor, ancak bunu yapması için izleyiciyle buluşması gerekiyor. Hedef sektöre destek olmak, köprü oluşturmak insanların birbirleriyle buluşmasını sağlamak ve kafasındaki soru işaretlerini çözecek doğru adresleri bulmalarını sağlamak."