Türkiye'yi kızdıran proje

Sylvester Stallone'nin girişimde bulunmuştu ancak Türk lobisi tarafından engellenmişti

Türkiyeyi kızdıran proje
05 Haziran 2012 Salı 14:40 tarihinde eklendi, 1.444 kez okundu.

 

Ermeni gazetesi panarmenian’ın iddiasına göre Amerikalı yönetmen Edwin Avaness, Franz Werfel’in ‘Musa Dağı’nda 40 Gün’ isimli kitabından yola çıkan bir belgesel çekmek için kolları sıvadı. Fransız gazeteci Jean Eckian PanArmenian’a konuşarak film projesini doğruladı. 
 
2006 yılında Sylvester Stallone’un aynı kitabı sinemaya uyarlama çabası Türkiye’den gelen yoğun tepkiler ve Amerika’daki Türk lobisinin yürüttüğü kampanyalarla yarıda kalmıştı. Ermeni gazetesi Stallone’nun filminin Amerika’daki Türk birliği ASIMED tarafından engellendiğini vurgulayarak Edwin Avaness’in filminin Türkiye’nin inkarına karşı etkili olacağını duyurdu. 
 
Filmin henüz proje aşamasında olduğu ve finansal desteğe de ihtiyacı olduğunu belirten gazete, filmin bu kez Türkiye’nin kampanyalarına rağmen çekilmesinde kararlı olunduğunu belirtti. 
 
STALLONE ‘TÜRKLER ENGELLİYOR’ DEMİŞTİ
 
Stallone, 2006’da Avusturyalı yazar Franz Werfel'in 1933'te yazdığı 'Musa Dağı'nda 40 Gün' adlı romanını beyazperdeye aktarmak istediğini açıkladı. 
 
ABD'de yayımlanan Denver Post gazetesine konuşan Stallone, "Amacım Ermenilerin toplu halde Türkler tarafından öldürülmesini ve bazılarının da Fransız gemilerince kurtarılmasını anlatan 'Musa Dağı'nda 40 Gün' adlı romanı sinemaya uyarlamak" demişti. 
 
Sylvester Stallone, o günlerde verdiği demeçte projesinin önündeki siyasi zorluklara değinerek, "Türkler bu konuyu 85 yıldır engelliyor" diye konuşmuştu. 

Vatan Gazetesi