"Türkiye'yi korumak için adım atarız"

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip eden NATO, krize politik bir çözüm getirilmesini istedi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'nin komşusu Türkiye'yi korumak için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiyeyi korumak için adım atarız
04 Eylül 2012 Salı 12:23 tarihinde eklendi.

 

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, uluslararası toplumdan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a güçlü bir mesaj vermesini talep etti.
 
Rasmussen, "Uluslararası toplum, Suriye'de halkın taleplerini desteklediği yönünde açık ve güçlü bir mesaj göndermeli. Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulmak şart" dedi.
 
Suriye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini dile getiren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO müttefiği olan Türkiye'yi korumak için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını da söyledi.
 
HAGUE: ESAD SONRASINA HAZIRLANMALIYIZ 
İngiliz parlamentosunda konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise, uluslararası toplumu Esad sonrası dönem için harekete geçmeye çağırdı.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, "Beşşar Esad'ın gidişi kaçınılmaz. Esad rejimi ölüme mahkum. Bu nedenle uluslararası toplum Suriye'de kurulacak yeni hükümete nasıl destek vereceğini planlamaya başlamalı" şeklinde konuştu.

NTV