'Türkiye'yi lütfen germeyin'

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Samsun’da düzenlediği mitinge katıldı.

Türkiyeyi lütfen germeyin
15 Mart 2014 Cumartesi 16:46 tarihinde eklendi.
SAMSUN'da düzenlenen mitingde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Günden güne Türkiye geriliyor. 8 vatan evladı, lüzumsuz tartışmalar yüzünden hayatını kaybetti. Buna bağlı olarak 2 gencimiz daha hayatından oldu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Türkiye’yi lütfen germeyin" dedi.
 
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Samsun’da düzenlediği mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde partililer, parti bayrakları ve pankartlar taşıdı. Kamalak, mitingde yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. SP iktidarında İslam Birliği’nin tesis edileceğini belirten Kamalak, 30 Mart seçiminin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Biz gerek belediyelerde gerekse bakanlıklarda göreve geldiğimiz zaman hatırlayacaksınız bütün belediyelerin giriş kapısına 'rüşvet alan da veren de melun'dur tabelalarını asmıştık. Bizden sonra o tabelalar yerinde muhafaza edildi mi? Hayır. Bizden sonra gelenler o tabelaları indirdiler ve adeta zihinlerine 'Rüşvet alan da veren de memnundur' fikrini yerleştirmeye çalıştılar. Görüyorsunuz Türkiye rüşvet skandallarıyla çalkalanıyor. 2009 seçimlerinden bu yana bin 521 belediye başkanı hakkında resmen soruşturma açılmış dava açılmıştır. Buna bir de Fatih Belediye Başkanını eklenmesiyle bu sayı bu sayı bin 522’ye yükselmiştir. Bunlarda yetmiyormuş gibi şimdi bir de bir kısım bakanlarımızda bu bakanlarımızın kıymetli evlatlarının isimleri skandallara karıştı" diye konuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beraatı zimmetten bahsettiğini dile getiren SP Genel Başkanı Kamalak, "Doğru söylüyor, beraatı zimmet geçerlidir ama her nedense bu beraatı zimmet iktidar partisi ile onun önde gelenleriyle, onların kıymetli evlatları için geçerlidir. Ama başkası olursa beraatı zimmetin başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hiç ama hiç önemi yok. Haşhaşi deniyor, virüs deniyor, vampir deniyor. Peki ben soruyorum beraatı zimmet tüm insanlar için geçerli değil mi? Elde bu insanlar için mahkeme kararı var mı? Hüküm giyen var mı? Böyle dediğim için de ‘Sayın Kamalak sen cemaatçi misin’ diyorlar. Haktan yana olmak suç mu yahu. Doğruyu söylemek suç mu yahu? Bu ülkede bir hukuk var. İyi kötü bir anayasası var mahkemeleri var. Savcılar var, adliyesi var, polisi var. Hukuk konuşsa ne olur. Allah aşkına ülkeyi germek, kavgalar etmek bu millete ne kazandırır" dedi.
 
"Gezi olaylarından bu yana ülkenin eline ne geçti?" diye soran SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Günden güne Türkiye geriliyor. 8 vatan evladı lüzumsuz tartışmalar yüzünden hayatını kaybetti. Buna bağlı olarak 2 gencimiz daha hayatından oldu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Peki ne kazandık? Bu ateşin Allah korusun sizlerin ocağına düşmeyeceğinden emin misiniz? İktidar partisine onun Sayın Genel Başkanına ve diğer yetkililerine sesleniyorum. Bu kavgadan hiç kimse kazanç sağlayamaz ama herkes kaybeder. Başta Türkiye kaybediyor. Milleti germeyin lütfen. Gerçek gündeme dönün" diye konuştu.
 
Kamalak, konuşmasının ardından partisinin Samsun'daki belediye başkan adaylarını tanıttı. Ardından Trabzon'da yapacağı mitinge katılmak üzere alandan ayrıldı.