Türkiye’yi temsil edecek

ABD'nin Los Angeles kentinde 27 Ocak tarihinde yapılacak 'Kainat Güzeli' yarışmasında, Türkiye'yi İsveç doğumlu 24 yasındaki Aycan Şencan temsil edecek.

Türkiyeyi temsil edecek
04 Ocak 2013 Cuma 11:47 tarihinde eklendi, 2.416 kez okundu.

ABD'de yerleşik değişik etnik kökenli genç kızların, anayurtlarını temsil edeceği, Beverly Hills'te yapılacak yarışmada, Aycan Şencan 58 ülkenin temsilcisi ile yarışacak.

Ana dili gibi İsveççe ve İngilizce konuşmasının yanı sıra orta derece de Almanca konuşan Aycan Şencan, üniversite okumak için 18 yaşındayken Los Angeles'a yerleşti ve geçtiğimiz Mayıs ayında Güzel Sanatlar ve Sinema Televizyon bölümünden mezun oldu.

UNESCO desteği ile gerçekleştirilecek yarışmada fiziksel güzelliğin yanı sıra zeka ve yetenek alanında da birbirleriyle çekişecek olan güzeller şimdiden UNESCO'nun yardım kampanyalarına katılarak dünyadaki yoksul çocuklara destek olmaya başladı.

Yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirten Aycan Şencan, şimdiden bunun büyük heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

'Queen of the Universe' yarışmasının koordinasyonunu oyuncu ve 1998 yılı dünya güzeli Puerto Rico'lu Joyce Giraud yapıyor. Giraud'un yanı sıra genel danışman olarak yer alan oyuncu ve manken Laimarie Serrano, yapımcı Michael Ohoven ve Rob Baker, fotoğrafçı James Pratt ve koreograf Nick Gonzales gibi isimler de yer alıyor.


DHA