Türkkan'dan 'sahte seçmen' soru önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit'te yaşayan bir vatandaşın tesadüfen binalarında kendi ailesi dışında 11 kişinin daha kayıtlı olduğunu öğrendiğini belirterek, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

Türkkandan sahte seçmen soru önergesi
17 Ocak 2014 Cuma 18:46 tarihinde eklendi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması için verdiği ve medya ile de paylaştığı soru önergesinde Lütfü Türkkan, üç katlı binanın olmayan Bodrum, dördüncü ve beşinci katlarına 11 sahte seçmen kaydedildiğini, bu sahte seçmenlerin 2007 yılından bu yana oy kullandırıldığını ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi Numarataj Servisinin, şikayetçi vatandaşın adresinde gözüken kişilerin kayıtlarını, No: 78/1 adresindeki taşınmaza kaydırdığını, ancak bu adreste de hiçbir binanın bulunmadığını belirten Lütfü Türkkan'ın, Bakan Ala'nın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:
 
1-İzmit Yenidoğan Mahallesi Tarih Sokak No: 78 adresindeki bina üç katlı olmasına rağmen; var olmayan Bodrum, dördüncü ve beşinci katlarına 11 sahte seçmen kaydedilmesi hangi gerekçe ile açıklanabilir?
 
2-Söz konusu 11 kişi bu binada yaşamadıkları halde neden burada yaşıyor gibi gösterilmiştir, bu yanlışlık nereden kaynaklanmıştır?
 
3-Sahte seçmen olarak gözüken 11 kişinin esas oturdukları yer neresidir, bununla ilgili araştırma yapılmış mıdır?
 
4-Büyükşehir Belediyesi Numarataj Servisi, sahte seçmenleri hiçbir bina bulunmamasına rağmen neden 78/1 adresine kaydırmıştır, yanlış üstüne yanlış yapılması nereden kaynaklanmıştır?
 
5-11 sahte seçmenin 2007 yılından bu yana oy kullanmaları nedeniyle herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

DHA