Türkler Batum’u işgal etti

Gürcistan’ın, merkezi Batum olan Acara Özerk Cumhuriyeti’nde son iki yılda 25 bin Türk’e vatandaşlık verilmesi tartışma çıkardı

Türkler Batumu işgal etti
13 Temmuz 2012 Cuma 09:53 tarihinde eklendi, 1.936 kez okundu.

 

Muhalefet, “Türklerin Batum’u ele geçirdiğini” söyleyerek vatandaşlık hakkı tanıyan hükümeti eleştirdi. Muhalefetteki milliyetçi Kartuli Dasi partisinin genel başkanı ve milletvekili Jondi Bagaturia, Türkiye’de Batum’un 100 yıl önce Türklere ait olduğunu düşünen radikal güçler olduğunu söyledi.

Bu grupların desteklediği Türklerin, ekim ayında Gürcistan’da gerçekleşecek parlamento seçimlerinde güç kazanabileceğini belirten Bagaturia, “Yeni bir Abazya ya da Güney Osetya vakası ile karşılaçabiliriz” dedi.
Bagaturia, Türklerin giderek artan bir şekilde Batum’a yerleştiğini, çeşitli iş yerleri açan Türklerin her yere Türk bayrakları astıklarını söyledi.

İktidar partisinden bir vekil ise eleştirilere “(Devlet Başkanı Mihail) Saakaşvili, ülkesinin Türkiye eyaletine dönüşmesine izizn vermez” diye cevap verdi. Acara Acara Özerk Cumhuriyeti’nin nüfusu yaklaşık 370 bin, Batum’un ise 120 bin. (Mililyet)