Türkler Hollywood'dan ödülle döndüler

Türk müzisyenler Uğur Ateş ve Serhat Karan`ın bestelediği ‘Nokta` isimli eser ile ile katıldıkları Amerika`nın prestijli müzik ödüllerinden biri olan ‘Hollywood Music in Media` ödüllerini kazandılar. Tarihte bu ödülleri kazanan ilk Türk ikili olma ünvanını da elde ettiler.

Türkler Hollywooddan ödülle döndüler
24 Kasım 2011 Perşembe 18:25 tarihinde eklendi, 1.623 kez okundu.

 

Uğur Ateş ve Serhat Karan yarışmaya, tanbura bağlama, cura bağlama, ud, ney ve duduk gibi Anadolu sazlarını kullandıkları ‘Nokta’ isimli besteleriyle katıldılar. ‘Best Instrumental (En İyi Enstrümantal)’ kategorisinde binlerce kişiyi geride bırakıp ilk 10’ a seçilen ve aday gösterilen ikili, birinciliğe layık görüldüler.

 

Meşhur Kodak Tiyatrosu’ nda Anadolu İzleri

Bir çok ünlü Hollywood starının katıldığı ödül töreninde, Uğur Ateş ve Serhat Karan’ a, ünlü yapımcı Emre Oskay ve eserlerine katkıda bulunan sanatçı Eren Erdoğan eşlik etti. Giyimleri ve nazik davranışlarıyla dikkat toplayan dörtlüye, ödül konuşması sonrasında “Türk centilmenler” yakıştırması yapıldı.

 

Hollywood’ da Alkışlar Bu Kez Türkler İçin

Türkiye’ den ilk defa aday gösterilen ve ödül alan Uğur Ateş ve Serhat Karan’ ı, Emre Oskay’ ın ödül konuşmasının ardından izleyenler dakikalarca ayakta alkışladı. Ödül konuşmasında yapımcı Emre Oskay, 15 saat yol geldiklerini, bu ödülün kendilerini onure ettiğini, tüm dünya müzikleri için teşvik edici olduğunu söyledi. Adaylık neticesinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Haliç Üniversitesi ve Haan-gar Ayakkabı maddi sponsorluklarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Türk grup, ülkemize büyük bir gurur yaşattı ve kültürümüzü dünyanın en önemli platformlarından birinde başarıyla temsil etti.

 

Hollywood Ünlüleri de Oradaydı

Ödül törenine Blockbuster film yıldızı ve Oscar adayı Eric Roberts da katıldı, Türk dörtlüyle sıcak davranan Roberts fotoğraf çektirmek istedi ve samimi pozlar verdi. Resmi Matchbox 20 üyesi Adam Gaynor, ünlü Hollywood sunucusu Suzan Brittan-Gault, dünyaca ünlü Guns n’Roses gitaristi Gilby Clarke, oyuncu Stephan Bishop, radyo sunucusu Samantha Philips, şovmen ve artist Greg London, uluslararası rock yıldızı Anand Bhatt ve daha bir çok ünlü Hollywood ismi ödül törenini renklendirdi. Ayrıca ödül töreninde R&B müziğinin efsanevi ismi Smokey Robbinson’ a hayat boyu başarı ödülü verildi.

 

Bir Başarı Öyküsü

Genç yaşlarına rağmen başarılı ve prestijli bir kariyere sahip olan Uğur Ateş ve Serhat Karan, yaklaşık 4 yıldır medya sektörüne yönelik müzikler üretiyorlar. Aynı zamanda enstrüman eğitimcisi olan ikilinin, İ.B.B. Kültür A.Ş. tarafından yayınlanmış “İstanbul” adında bir albümleri bulunuyor. Ödül töreninden sonra konferans ve workshoplara katılan ikili, Hollywood sektörünün önde gelen isimleriyle görüşmeler yaptı. Apple iTunes resmi müzik sağlayıcısı John A. Mates ikilinin müziklerini lisanslamayı ve tüm müzik marketlerine almayı teklif etti ve Türk dörtlüyü ödül töreninden sonra Las Vegas’ da ki malikanesine davet etti. Ateş ve Karan’ ın müziklerini beğenen “Westwood Production ve ASCAP” ile anlaşmalar yaptılar. Ascap’ ın yönetiminde ki Oliver J. Reedus Amerika radyolarında sanatçıların eserlerini yayınlatmayı teklif etti. Çin ülkesinde rock müziği kuran ve Chorlette müzik ödülleri başkanı Jeffrey Cheen, ikilinin müziklerinin çok başarılı olduğunu ve gelecekte Amerika müzik piyasasında önemli bir yer alacağını düşündüğünü söyledi. Ödüllü Türk yönetmen Cenk Ertürk’ le film müziği anlaşması yaptılar. Los Angeles Film and Recording School’ dan Peter Varvel dörtlünün yetenek bursu alabileceğini söyledi ve okullarının imkanlarından uzun  bir süre bahsetti.