Türkler Ugandalıları isyan ettirdi

Uganda’da İrlandalı bir firmanın petrol bulması ile günlük geliri 1.25 doların altında olan yerli halk, iş sahibi olacağı için sevinirken kendileri yerine işlerin Türklere verilmesi ile hayal kırıklığı yaşadı

Türkler Ugandalıları isyan ettirdi
13 Aralık 2011 Salı 08:05 tarihinde eklendi.

 

Ülkede petrol bulunmasıyla hükümet yetkilileri işsizliğin azalacağını vaat edince yerli halk sevindi. Hatta bazı aileler rafineri inşaatı için firmalar bölgelerine geldiğinde, buralarda işe sokabilmek için çocuklarını okuldan aldılar. Fakat işler hesapladıkları gibi gitmedi.

Ugandalı gençler otururken karşılarındaki yol inşaatında Türklerin çalışması söylentilere neden oldu. Halk “Bizim gençlerimiz sadece oturup olup biteni izliyorlar” diyerek kendileri yerine Türklere iş verilmesinden yakınıyor.
 
33 büyükelçilik olacak
Türkiye-Afrika Ortaklığını Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı, 15 Aralık’ta İstanbul’da başlayacak. Konferansla ilgili yapılan açıklamada, “Toplantı, Türkiye-Afrika işbirliği bağlamında 2008’den beri kaydedilen gelişmeler ve beklentilerin ele alınması için bir fırsattır” denildi.  

Son olarak Mogadişu ve Banjul büyükelçiliklerinin faaliyete geçmesi ile Afrika’daki büyükelçiliklerin sayısı 27’e yükseldi. Çad, Nijer, Gine, Burkina Faso, Namibya ve Gabon’da açılacak büyükelçiliklerle 2012’de bu sayının 33’e ulaşması bekleniyor. 

Milliyet