"Türklere diz çöktüremezler"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın sözleriyle ilgili olarak, Türklere diz çöktürmenin kimsenin haddi olmadığını belirterek, ''Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bu millete karşı şuursuzluğu dize getirmeyi de biz çok iyi biliriz'' dedi.

Türklere diz çöktüremezler
11 Aralık 2011 Pazar 13:43 tarihinde eklendi.

Bağış, Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Kağıthane İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip oldukları için çok şanslı olduklarını belirterek, "Allah'a şükür sağlığı ve keyfi çok iyi. Gönlü de sizlerle" dedi. 
    
Bağış, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, "Türkler Erivan'da diz çökecek" sözlerini de hatırlatarak, şunları kaydetti: 
    
"Kendini haylice aşan bir laf etmiş. Buradan yiğidin harman olduğu Kağıthane'den ona bir mesaj göndermek istiyorum. Sen milletini açlıktan, fakirlikten zaten dizinde derman bırakmayacak hale getirmişsin. Ermenistan'ın nüfusu açlıktan 4 milyondan 2 milyona düştü. İnsanlar dünyanın dört bir yanına kaçıyor. Bir kısmı bizim ülkemize de geldi. Burada bizim çocuklarımıza, yaşlılarımıza bakan bakıcı olarak çalışıyor. Bu da Türk milletinin gönlünün ne kadar geniş olduğunun göstergesidir. Bizim de kendisine bir cevap vermemiz gerekiyorsa. Türklere, diz çökertmek kimsenin haddi değildir. Aslında onlara cevap verilecek çok güzel atasözlerimiz var ama... Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bu millete karşı şuursuzluğu dize getirmeyi de biz çok iyi biliriz."