Türkleri elleriyle Erdoğan'a teslim etti

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 16 ay önce kaçırılan Malta bandıralı Yunan firmasına ait “MV Olib-G” geminin 3'ü Türk, 15'i de Gürcistan uyruklu olan mürettebatı, kurtarıldıktan sonra İstanbul'a getirildi.

Türkleri elleriyle Erdoğana teslim etti
13 Ocak 2012 Cuma 11:38 tarihinde eklendi.

Somali'den havalanan Air Zena Havayolları'na ait uçakla saat 10.10 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen mürettebat, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı.


Somalili korsanların 8 Eylül 2010 tarihinde kaçırdığı geminin mürettebatı, yakınları tarafından da hasretle kucaklandı. 
 
ORTAK BASIN TOPLANTISI
 
Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ve Başbakan Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor. İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
 
"Kardeşlerimiz bugün Türkiye’ye getirildi. Saakaşvili’ye teşekkür ediyorum. Bu özel olayda gerçekleşen dayanışma tarihe geçecektir. Bu acı tecrübeyi yaşayan ailelere geçmiş olsun diyorum. Gürcistan ve Türkiye arasında gerek siyasi alanda, ticari alanda çok farklı bir ilişki vardır. Aramızda hiçbir sorun kalmamıştır.
 
Enerji alanında Gürcistan ile aramızda çok önemli bir işbirliği var. Bakü-Tiflis hattı bizim için çok önemli."
 
Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ise sürpriz yaparak konuşmasını Türkçe başladı.
İşte Saakaşvili’nin konuşmasından satır başları:
 
Pek çok lider tanıyorum ama vatandaşına bu kadar önem gösteren başkasını bilmiyorum. Bu çok zorlu bir görev ama siz bunu yapıyorsunuz. Türkiye çok önemli bir devlet. Türkiye bölgesinde lider ve süreçte önemli bir rol oynayan bir lider oldu.
 
Barışı sağlamak için Türkiye çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye hep pozitif bir rol oynuyor bu süreçlerde. Avrupalı meslektaşlarımızla konuştuğumuzda Türkiye’yi örnek olarak gösteriyorum.