Türkmen gazetecilerden 'Birand' için taziye

Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi Türkiye'de olduğu gibi Türk televizyonlarını izlendiği ülkelerde de büyük yankı buldu.

Türkmen gazetecilerden Birand için taziye
18 Ocak 2013 Cuma 22:30 tarihinde eklendi, 1.166 kez okundu.

 

Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi Türkiye'de olduğu gibi Türk televizyonlarını izlendiği ülkelerde de büyük yankı buldu. Irak'ta Türkmen gazeteci ve televizyoncular da Birand'ın ölümüyle ilgili duydukları üzüntüyü dile getirdi.
 
Iraklı Türkmen gazeteciler Birand'ın gazeteci kimliği yanında iyi bir araştırmacı ve yazar olduğunu ve spikerlik konusuna kendine özgü sunuş şeklinin olduğunu belirterek kendisinden çok şey öğrendiklerini söyledi. Türkmen gazeteciler Birand için taziye açıklamalarında bulundu. Aksu Gazetesi'nin başyazarı Nihat Kuşcu, "Öncelikle bütün basın dünyasına başsağlığı diliyorum. Mehmet Ali Birand gerçekten çok saygı değer bir gazeteciydi. Iraklı Türkmen gazeteciler olarak yıllardır onu takip ediyoruz, yazılarını programlarını ve haberlerini takip ediyoruz. Gerçekten Türk medyasına büyük katkıları olmuştu. Büyük bir gazeteciydi. Büyük hizmetler sundu biz onun takip etmekle gazeteciliğin kurallarını öğrenmiş olduk. Mehmet Ali Birand'ın haber takdiminde has bir üslubu vardı. Seyirciyi kendisine bağlardı. Haber bülteni bitene kadar seyirci ona bağlanmak zorunda kalırdı. Seyircilerini kendine hayran bırakırdı. Mekanı cennet olsun, tüm basın dünyasına başsağlığı diliyorum" dedi.
 
Türkmeneli TV muhabiri Ahmet Tuzlu ise "Birand'ın hayatını kaybetmesi bizleri de çok üzdü. Onu severdik, onun haber sunuş şekli bambaşkaydı. Kanal D Haberi onun sayesinde çok severek izlerdik, onun bağımlısı olmuştuk. Kendisine özgü bir sunum tarzı vardı. Kendisi farklı saatler kullanarak ekran karşısına çıkardı. Ben buna hayrandım ve ben de bunu yapmaya başladım. Birand'ın yokluğu büyük bir kayıp. Kalbimizde yaşıyacak" dedi. 

DHA