Türkmenistan online turizm ile büyüyecek

Turizm sektöründe hızlı büyüyen Türkmenistan, sektörde internetin geniş imkanlarından faydalanmak istiyor

Türkmenistan online turizm ile büyüyecek
25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:10 tarihinde eklendi.

Günümüzde turizm sektörü için internet, en hızlı büyüyen kanal durumunda. Bu nedenle Aşkabat'ta ABD Büyükelçiliği'nin organizasyonluğunda internet üzerinde turizm tanıtım çalışması konulu Türkmenistan turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum, firma ve şirket yetkililerine seminer düzenliyor. Bir hafta sürecek seminerde, Temple Üniversitesi yetkilisi Dr. Daniel Fesenmaier online turizm alanındaki bilgilerini aktaracak.

Dr. Daniel Fesenmaier ilk olarak Türkmenistan Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek ve turizmin internet üzerinden tanıtılması ve yabancı turistlerin ülkeye çekilmesi konusunda bilgi birikimini paylaşacak. Seminere, Türkmenistan finans sektörünün de temsilcileri katılarak, turizm sektöründe ödeme koşulları konusunda bilgi alacak.

Orta Asya'nın enerji zengini ülkesi Türkmenistan, son yıllarda turizm sektöründeki dev yatırımlar ile adından söz ettirmeye başladı. Hazar Denizi'nin Türkmen kıyısında turizm bölgesi inşa ediliyor. Antalya benzeri bir tatil beldesinin yükseldiği Avaza turizm bölgesine devlet tarafından 2 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. 30'un üzerinde turistik tesis inşa edildi. Hala bölgede çeşitli konaklama ve eğlence merkezlerinin inşaatı devam ediyor. Türkmen hükümeti, bu bölgeye daha fazla yabancı turist çekmek için internetin sunduğu geniş imkanlardan da faydalanmanın yollarını araştırıyor.


CİHAN