Türkmenistan'da Ramazan bayramı sevinci

Türkmenistan'da Ramazan bayramı büyük coşkuyla kutlanıyor.

Türkmenistanda Ramazan bayramı sevinci
08 Ağustos 2013 Perşembe 08:59 tarihinde eklendi, 1.227 kez okundu.

Sabah saatlerinde camilere akın eden Türkmenler bayram namazı kıldı. Bayram dolayısıyla ülkede bir gün tatil ilan edildi. Cemaat, camilerin dolmasıyla avlu ve bahçelere taştı. Binlerce kişi erkenden camileri doldurdu. Kadınlar ve çocuklar da bayram namazına koştu.

Aşkabat'ta yaşayan Türkler bayram namazını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inşa ettirdiği Ertuğrul Gazi Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası Türk ve Türkmen vatandaşlar bayramlaşmak için uzun kuyruk oluşturdu. Bugün ülke genelinde konser programları tertip edilerek halk oyunları gösterileri sunulacak.

BERDİMUHAMEDOV BAYRAM MESAJI YAYINLADI

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, yayınladığı mesajla halkı Ramazan bayramı dolaysıyla kutladı. Türkmen lider, "Ramazan bayramı manevi temizliğin, hayırseverliğin ve insanların birbirine sonsuz sevgi duyduğu bayramdır" ifadelerini kullandı.

Türkmenistan'da da Ramazan bayramı ve Kadir Gecesi’ne büyük önem veriliyor. Bu yılki Kadir Gecesi'nde af ilan edildi ve bu aftan 1166 kişi faydalandı.

GÜL VE OBAMA’DAN BAYRAM KUTLAMASI

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a tebrik mesajı gönderdi. Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov’a "Kardeşim" diye hitap eden Gül, mesajında, Türkmen halkına barış ve mutluluklar diledi.


CİHAN