Türksat 4A geldi, esnafın yüzü güldü

Türkiye’de yayın yapan televizyon yayın kuruluşlarının gece yarısı itibari ile Türksat 4A uydusunu geçmesi sebebiyle Yozgat’ta sabah televizyonlarını açan vatandaşlar, TV kanallarını izleyemeyince uydu alıcılarıyla birlikte televizyon tamircilerinin yolunu tuttu.

Türksat 4A geldi, esnafın yüzü güldü
18 Eylül 2014 Perşembe 15:25 tarihinde eklendi.
Televizyon yayın kuruluşları gece yarısı itibariyle Türkiye’nin yeni uydusu olan Türksat 4A uydusuna geçti. Uydu alıcılarının frekanslarını ayarlamayan vatandaşlar sabah kalktıklarında televizyonlarının uydu sinyalini alamadığını görünce uydu cihazını alarak tamircilere koştu. Sabah televizyonunu izleyemeyen Ayşe Kaplan (65) televizyonunun çalışmadığını belirterek, “Ben frekansların değişeceğini biliyordum fakat televizyonların kanalları göstermeyeceğini bilmiyordum. Sabah kahvaltımı dahi yapmadan tamirciye geldim. Oda sağ olsun ayarladı verdi. 10 Liraya ayarlıyorlarmış bende 10 lira ücretini ödedim ancak parası olmayanlar ne yapacak.” dedi. 
 
Cafer Avcı, isimli vatandaş kendisinin il dışında olduğunu eve geldiğinde televizyonunun frekans değişmesi nedeniyle çalışmadığını söyledi. Avcı, “Eve geldiğimde televizyon çalışmıyordu. Öğrendim ki uydu alıcılarının ayarlanması gerekiyormuş. Bende televizyon tamircisine geldim ayarlattıracağım. Hadi biz şehirdeyiz, imkanımız var buraya geldik ya imkanı olmayan vatandaşlar ne yapsın? Köydeki vatadaş ne yapsın, nasıl ayarlasın? Şehre gelmek için 20 lira yol parası sonra uydu ayarlama parası bir sürü sıkıntı.” diye konuştu. 
 
Musa Ünal isimli televizyon tamircisi ise uydu cihazından dolayı yaşanacak sıkıntıları bildiği için sabah erken saatte iş yerini açtığını söyledi. Ünal, “Sabah 07:00’den itibaren vatandaşlar uydu alıcılarını ayarlatmak için gelmeye başladı. Uydu ve kalanların frekansları değişti. Vatandaşların bir kısmı güncellemesini kendisi yaparken çoğu yapamadığı için bizlere getiriyor. Bizlerde 20 dakika gibi bir sürede güncellemesini yapıyoruz” dedi. 
Uydu güncellemesinden 10 lira ücret aldıklarını ifade eden Ünal, “Frekansların değişmesi bizim açımızdan iyi oldu işlerimiz arttı.” diye konuştu. 
 
Bazı vatandaşlar ise televizyon tamircisini telefonla arayarak uydu cihazını kendisi güncellemeye çalıştı.