TÜRKSAT 4B ilk yayınını dev projelerden yapacak

TÜRKSAT 4B ilk yayını, "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliğinde, 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve TAI Uydu Test Merkezi'nden gerçekleştirilecek.

TÜRKSAT 4B ilk yayınını dev projelerden yapacak
01 Aralık 2015 Salı 19:31 tarihinde eklendi, 1.180 kez okundu.
İSTANBUL (AA) - TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın, dünyada ilk kez yapılacak 4K telekonferansla "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliğinde, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü ve TAI Uydu Test Merkezi'nden gerçekleştirilecek.
 
TÜRKSAT'tan yapılan açıklamaya göre, "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında, 11-12 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.
 
Etkinlikte, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki son durum, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının en önemli projelerinden biri olan TÜRKSAT 4B uydusundan, dünyada ilk kez yapılacak halka açık 4K telekonferans yayınıyla tüm Türkiye'ye aktarılacak. Etkinliğin, dev projelerde gaza basmaya hazırlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için adeta bir "başlama vuruşu" olması bekleniyor.