Türküler Van için söylendi

''30 Sanat Yılında Güler Duman'' konserinde türküler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri için söylendi.

Türküler Van için söylendi
24 Ocak 2012 Salı 23:59 tarihinde eklendi, 1.634 kez okundu.

Türkücü Güler Duman'ın 30. sanat yılı için Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Musa Eroğlu, Feryal Öney, Kubat, Mustafa Özarslan, Orhan Ölmez, Sevcan Orhan, Sümer Ezgü ve Tual Sezi, Van'daki depremzede öğrenciler yararına bir araya geldi. 
    
Konser sırasında konuşan Güler Duman, çok önemli bir amaç için sahneye çıktıklarını ifade ederek, "Hayatta yalnızca tek ağaç olarak kalmak mesele değil, önemli olan dal ve budaklarınla daha çok insana meyve vermek, daha çok kişinin gölgelenmesine vesile olmak..." dedi. 
    
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, gecede yaptığı konuşmada, Güler Duman'ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri için konser vereceği bilgisini aldığı zaman çok sevindiğini söyleyerek, Van'da meydana gelen 2 büyük depremin, oradaki hayatı durdurduğunu, depremden sonraki manzaranın tüyler ürpertici boyutta olduğunu kaydetti. Bu büyük felaketi tüm Türkiye'nin birlikte göğüslediğine dikkati çeken Battal, Van'da yaşanan bir olayı da şöyle anlattı: 
    
"Bir teyze battaniye yardımında bulunmuş. Battaniyenin arasına 3 tane altın koymuş. Dağıtım sırasında bu battaniye genç bir evladımızın eline geçiyor. O da altının birini kendine alıp diğerlerini başkaları faydalansın diye bulunduğu köyün muhtarına veriyor. İşte Türkiye bu. 
    
Konserde katılımcılara, 5279'a boş SMS göndererek yardım yapmaları çağrısında da bulunuldu.