Tutuklu gazeteciler için eylem!

Beşiktaş'ta çoğunluğu gazetecilerden oluşan bir grup, tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın serbest bırakılması istemiyle eylem yaptı.

Tutuklu gazeteciler için eylem!
17 Mart 2011 Perşembe 22:42 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

 

Ellerinde meşalelerle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde, 2 hafta önce gözaltına alınarak tutuklanan Nedim Şener ve Ahmet Şık için sloganlar atarak serbest bırakılmasını istediler. 
    
Aralarında editör, haber spikeri, muhabir ve bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu gazetecilerin eylemine, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Özgür Gazeteciler Platformu üyeleri de destek verdi. 
    
Grup adına basın açıklaması yapan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Güventürk Görgülü, "Arkadaşları olarak Ahmet'in ve Nedim'in serbest bırakılmasını istiyoruz. Onlar serbest kalana dek sokakta olacağız ve meşalelerimizle gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyeceğiz" dedi. 
    
Görgülü, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın durumuna ilişkin yarın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşeceklerini de bildirdi. 
    
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.