Tutuklu hakimden mektup var

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polis hakkında tahliye kararı vermesinin ardından açığa alınan

Tutuklu hakimden mektup var
06 Mayıs 2015 Çarşamba 18:53 tarihinde eklendi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polis hakkında tahliye kararı vermesinin ardından açığa alınan ve 1 Mayıs günü tutuklanan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin eski Hakimi Mustafa Başer, Silivri Cezaevi'nden mektup yazdı. Hakim Başer'in kaleme aldığı mektup avukatları tarafından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısının önünde okundu.

İŞTE O MEKTUP

: "Tamamen usûl ve yasaya uygun, dosyalardaki delillere göre oluşan vicdani kanaatime göre verdiğim tahliye kararlarından dolayı tutuklanmış bulunmaktayım. Verdiğim tahliye kararlarından dolayı vicdanen rahatım. Asla hukuk dışına çıkmadım" "İlkel toplumlar, totaliter sistemler dahil, 'kararından dolayı tutuklanan ilk yargıç' olarak tarihe geçtim" "Ben en azından vicdanıma göre verdiğim karardan dolayı, annemin, babamın, eşimin ve çocuklarımın gözlerinin içine çekinmeden, gururla bakabileceğim. Bu süreçte rollerini oynayan sayın meslektaşlarım, sizin haliniz nice olacak? Sizler çocuklarınızın gözünün içine nasıl bakacaksınız?" "Hayatımda Fethullah Gülen'i hiç görmedim, tanışmadım, hiçbir vaazını dinlemedim. Sadece haber kanallarından tanırım" "Medyaya yansıdığı için yazıyorum. Zamanında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tahliye olsun diye Cübbeli Ahmet Hoca dua etmişti. Yani şimdi Aziz Yıldırım'ı tahliye eden yargıçlar, Cübbeli Ahmet Hoca'dan talimat mı almış oldular" "Hiçkimsenin hatırı için mesleki kariyerimi bitirmem ve çoluk çocuğumu zor durumda bırakmam. Tek talimat alacağım yer vicdanımdır"avukatları tarafından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısının önünde okundu.


DHA