Tutuklu kadınlar için meşaleli yürüyüş

İzmir'de, KESK Kadın Platformu üyeleri '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ve tutuklu bulunan KESK üyesi kadınlar için meşaleli yürüyüş yaptı.

Tutuklu kadınlar için meşaleli yürüyüş
06 Mart 2013 Çarşamba 21:43 tarihinde eklendi.

 

Grup üyeleri, eylem sonunda üzerine 'yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' yazılı dilek balonu yakarak gökyüzüne bıraktı.
 
KESK Kadın Platformu üyeleri '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ve tutuklu bulunan KESK üyesi kadınların serbest bırakılması için meşaleli yürüyüş yaptı. Ellerinde meşaleler bulunan 'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Cinsel, sınıfsal sömürüye son' sloganları ile Kürtçe sloganlar da atan KESK üyesi 25 kadın, Konak YKM önünden Saat Kulesi'ne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Rukiye Çakır, KESK'li 8 Mart dünya kadınları günün resmi tatil edilmesi için mücadale ettikleri için tutuklandıklarını ve serbest bırakılmalarını istedi. Kadınların sokakta, evde, taciz, tecavüze ve saldırıya uğradıklarını söyleyen Çakır, "Kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan kadınlar yanyana omuz omuza olduğu müddetçe başarılı olacaktır. Tüm kadınların ve tutuklu olan kadın arkadaşlarımızının özgürlüğe kavuşuncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından kadınlar, üzerinde 'yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' yazılı dilek balonlarını yakarak gökyüzüne bıraktı. Grup ardından, sessizce dağıldı.

DHA