Tutukluluk hallerinin devamına

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay'ın bozma kararından sonraki ikinci duruşması görüldü.

Tutukluluk hallerinin devamına
03 Aralık 2013 Salı 15:38 tarihinde eklendi.
YASİN HAYAL SALONDAN ÇIKARILDI
 
Davada avukatların taleplerinin ardından Yasin Hayal tekrar söz almak isteyince mahkeme başkanı “Daha zamanımız var söz vereceğim biraz bekle" dedi. Bu sırada kendisini cezaevinden getiren komutana bağıran ve küfür eden Hayal salondan çıkarıldı. Jandarmalar tarafından zorla dışarı çıkarılan Hayal “Başkanım bana artislik yapıyorlar" diye bağırdı. 
 
Yasin Hayal salondan çıkarıldıktan sonra tutuksuz sanık olan kardeşi Osman Hayal söz alarak, “Trabzon'dan buraya kadar geldik biz de konuşalım" dedi. 
 
Başkanın söz vermesinin ardından “Ben burada yüzde yüz mağdurum. Erhan Tuncel'in istihbarat elemanı olması meşru mudur? Simitçiden istihbarat elemanı olur mu?" dedi.
 
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
 
Duruşmaya verilen aranın ardından kararlarını açıklayan Mahkeme Heyeti, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Davetiye gönderildiği halde duruşmalara gelmeyen sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İskender, yakalanıp Yargıtay bozma ilamına karşı görüşü sorulduktan sonra serbest bırakılacak.
 
DAVA ERTELENDİ
 
Mahkeme, Jandarma görevlisi Gürhan Düngün'e söylediği "bana artistlik yapma" sözleri nedeniyle Yasin Hayal hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Duruşma 7 Ocak 2014'e ertelendi.

DHA