Tuzhurmatu yasta

Irak'ın Selahattin iline bağlı Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde halk dün meydana gelen patlamada ölen 24 kişinin yasını tutuyor.

24 Ocak 2013 Perşembe 18:25 tarihinde eklendi.

 

Irak'ın Selahettin iline bağlı Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen patlamada 24 kişi hayatını kaybetmişti ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Bir önceki gün kimliği belirsiz kişilerce öldürülen Türkmen vatandaş Ahmet Asker'in taziyesi sırasında camide düzenlenen saldırı ilçe halkını şoke etti. Olayın üzerinden 24 saat geçtikten sonra insanlar hala teröristin girdiği caminin içinden enkaz ve ceset parçalarını topluyor. Kana bulanmış yerler ve duvarlar patlamanın vahşetini gözler önüne seriyor.

İçişleri bakanlığından gelen bir heyet olay yerini inceledi ve oradaki halktan bilgi aldı. Heyet gelecekte güvenlik önlemlerinin artacağını söyledi. Gelen heyet ve vatandaşlar televizyona konuşma yapmaktan kaçındı.

Vatandaşlar televizyona çıkanlar öldürülüyor korkusuyla artık görüş bildirmekten çekiniyor. İlçe de yaşamını yitiren insanlar için ayrı ayrı taziye merasimleri düzenlendi.

DHA