Tuzla'da facianın eşiğinden dönüldü

Tuzla'da otluk alanda başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yanıcı ve patlayıcı maddeler deposu ile özel bir şirkete ait tüp deposuna yaklaşması korku ve paniğe neden oldu. Yangın çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü

06 Ağustos 2013 Salı 21:42 tarihinde eklendi.

Aydınlı Mahallesi Patlayıcı Maddeler Caddesi üzerinde otluk alanda saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kuru otların ve makilik alanın tutuşması sonucu yangın kısa sürede büyüdü. Çevredeki hurda malzemelerin de tutuşmasıyla büyüyen alevler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler deposu ile özel bir şirkete ait binlerce tüpün bulunduğu depoya yaklaştı. Olay yerine ilk giden itfaiye ekibinin durumu telsizle merkeze bildirmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevkedildi.

Tuzla, Orhanlı, Yenişehir, OSB, Ümraniye ve Kartal İtfaiye grupları kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Rüzgarında etkisiyle büyüyen alevlerin İstanbul Valiliği tarafından el konulan kaçak mazotların depolandığı bölgeye 100 metre kadar yaklaşması korku ve paniğe neden oldu. Polis ekipleri olası bir tehlikeye karşı caddeyi trafiğe kapattılar. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

Alevlerin akaryakıt deposu ile tüp deposuna sıçramadan söndürülmesi olası bir facianın önüne geçti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


DHA