"Tüzüğün gereğini yaptım"

Aziz Yıldırım'ın geçici olarak görevinden uzaklaştırılmasına neden olan davayı açan Recep Özcan davayı ve arkasındaki gelişmeleri açıkladı.

25 Haziran 2013 Salı 20:56 tarihinde eklendi.


NTV Spor Radyo'da konuşan, Özcan şu açıklamaları yaptı;

"Fenerbahçe'nin tüzüğünde yer alan maddeye göre kötü itibarı olan kimse Fenerbahçe Kulübü'nde yöneticilik yapamaz. Fenerbahçe'yi küçük düşürmek kimsenin haddine değildir. Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlar, yani Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yöneticilikleri tüzüğe göre kendiliğinden son bulmuştur.

Mahkemeye ben bunu sundum ve mahkeme de bunu inceleyerek bu arkadaşların kulübü yönetmesini zararlı bularak görevden uzaklaştırdı bu isimleri. Bugünden itibaren bu isimler Fenerbahçe'de yöneticilik yapamazlar. İmza yetkileri bile yok şuanda. Fenerbahçe Spor Kulübü, 45 gün içinde olağanüstü kongre düzenleyerek seçime gitmelidir."

Kararın geçici ve tedbirli karar, kesinleşmiş bir şey yok, itiraz hakları var; itirazları kabul edilirse ne olacak? gibi soruları da cevaplandıran Recep Özcan, "İtiraz hakları var. Kabul edilirse aklanırlar ama bence itirazları kabul edilmeyecek çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüzüğü gayet açık ve net." diye konuştu.


CİHAN