TV'lerde Ramazan programı yapanlara itibar etmeyin''

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu'nun bir iftar yemeğinde yaptığı sohbeti köşesine taşıdı.

TVlerde Ramazan programı yapanlara itibar etmeyin
29 Haziran 2015 Pazartesi 11:48 tarihinde eklendi.
Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu'nun bir iftar yemeğinde yaptığı sohbeti köşesine taşıdı.
 
Yazısında, Bardakoğlu'nun TV'deki iftar ve sahur programlarıyla ilgili uyarılarda bulunduğunu belirten Munyar, "O programlarda melankoli ve abartılı hüzün havasının yaygın olduğunu görüyorum. Programları yapanların, o yayınlara çıkanların bazıları sahabelerin hayat hikayelerini abartılı şekilde anlatıp, gözyaşı döküyorlar. Onlara itibar etmeyin" dediğini yazdı. 
 
İşte Munyar'ın "Televizyonlarda gözyaşı dökenlere itibar etmeyin" başlıklı yazısı:
 
Torunlar Grubu'nun patronları Aziz Torun ve Mehmet Torun, geleneksel iftar davetlerinde eski Diyanet İşleri Başkanı, 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Kur'an Araştırmaları Merkezi'ni (KURAMER) yöneten Prof. Ali Bardakoğlu'ndan kısa sohbet rica etti.
 
Prof. Bardakoğlu, ramazan ayının, orucun anlamına, önemine değinip şu uyarıyı yaptı:
 
Ramazan ayı nedeniyle televizyonlarda iftar ve sahur programları var. O programlarda melankoli ve abartılı hüzün havasının yaygın olduğunu görüyorum.Programları yapanların, o yayınlara çıkanların bazıları sahabelerin hayat hikayelerini abartılı şekilde anlatıp, gözyaşı döküyorlar. Onlara itibar etmeyin.
Dinin hayatın içinde olduğunu vurguladı:
 
Abartılı hikayeler "ulaşılmaz dindarlık tarzı" ortaya koyuyor.