Twitter haberlere de el atıyor

Popüler mikro blog sitesi Twitter mobil platforma eklenecek yeni bir sekme sayesinde kullanıcılarına haber içeriği sunacak.

Twitter haberlere de el atıyor
04 Ağustos 2015 Salı 19:29 tarihinde eklendi.
Geçtiğimiz günlerde paltforma 'Instant Articles' isimli bir sekme ekleyip New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel ve Bild ile anlaşmaya varan Facebook, site üzerinden haber yayına başlamıştı.
 
Facebook'un bu hamlesinin bir benzeri mikro blog sitesi Twitter'dan geldi. Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar için geliştirilen yeni özellik sayesinde mobil kullanıcılar Twitter üzerinden mesaj ve bildirimler vasıtasıyla haberlere ulaşacak.
 
Hali hazırda binlerce medya sitesinin Twitter üzerinden benzer bir hizmet sunduğu göz önünde bulundurulduğunda 'Trending News' isimli özelliğin nasıl bir yenilik getireceği merakla bekleniyor.
Sosyal medya devine yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, söz konusu özellik, kullanıcının haber kaynaklarını kişiselleştirmesine izin verecek.
 
Facebook, benzer özelliği için medya şirketleri ile bir anlaşmaya varmış ve reklam gelirlerinden pay sunmuştu. Twitter'ın bu özellik kapsamında medya siteleri ile nasıl bir işbirliğine gideceği ve özelliğin ne zaman kullanıma gireceği hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.
 
GOOGLE NEWS'E RAKİP OLUYOR 
Haberlerin sosyal medyadaki etkisini fark eden ABD merkezli teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda Avrupalı basın kuruluşlarına üç yıl boyunca 163 milyon dolar yardım yapma teklifi sunmuştu. 
 
Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin benzer hizmetler sunmasıyla Google News'in sektördeki tekelinin kırılabileceği tahmin ediliyor.