Twitter’da DM artık herkese serbest

Twitter’da sadece sizi takip edenlere değil artık herkese DM (Direct Message) atabileceksiniz. Böyle Twitter’da özel mesajla yeni bir cephe daha açılmış oluyor.

Twitterda DM artık herkese serbest
21 Nisan 2015 Salı 22:42 tarihinde eklendi.
Twitter yeni özelliğini fazlaca bir duyuru yapmadan hayata geçirdi. Twitter'da bundan böyle sizi takip etmeyenlere de DM yani özel mesaj atabileceksiniz. İşte Twitter'ın sessiz sedasız yayına verdiği o özelliği...
Bilişim devi Twitter kurulduğu günden bu yana sadece birbirlerini takip eden kullanıcıların DM'leşmelerine olanak veriyordu. Yani siz Twitter'dan herhangi bir kullanıcıya DM atmak istediğinizde o kişinin de sizi takip ediyor olması gerekiyordu.
 
'REKLAM BOMBARDIMANI BAŞLAR MI?' KAYGISI
Ancak Twitter'ın dün gece gece geç saatlerde yayına verdiği yeni özelliği ile artık sizi takip etmeyenlere de rahatça mesaj gönderebileceksiniz. Veya sizin doğrudan takip etmediğiniz Twitter hesaplarına da DM yollayabileceksiniz. Twitter’ın bu özelliği daha çok reklam geliri elde etmek için hayata geçirdiği eleştirileri de ilk günden başladı.
 
‘HERKESTEN DM AL’I AÇIK TUTMANIZ GEREK
 Twitter hesabınızın herkesten DM alabilmesi için “Herkesten DM al” özelliğinizin seçili olması gerekiyor...
Bunun için; Ayarlar > Güvenlik Gizlilik > Receive Direct Messages from anyone (Herkesten DM al) özelliğinin açmanız lazım. Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra 'Değişiklikleri Kaydet' butonuna basmanız yeterli...
 
DM ATAMIYORSANIZ AYARINIZI AÇIN
Eğer sizi takip etmeyen bazı hesaplara DM atabiliyor, bazılarına da atamıyorsanız sebebi yukarıda bahsettiğimiz ayarla ilgili... Bu ayarı aktif hale getirmeyenler yine eskisi gibi sadece takip ettikleri kişilerden DM alacak.