Twitter'dan 'Evet' dedi

Eski CIA ajanı Edward Snowden, 'kızıl ajan' lakaplı Rus Anna Chapman'dan gelen evlenme teklifini kabul etti.

Twitterdan Evet dedi
06 Temmuz 2013 Cumartesi 11:02 tarihinde eklendi.
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) tüm dünyada yaptığı dinlemeleri basına sızdıran ve şuanda Moskova'da Şeremetyevo Havaalanı transit yolcu bölümünde mahsur kalan eski CIA ajanı Edward Snowden, 'kızıl ajan' lakaplı Rus Anna Chapman'dan gelen evlenme teklifini kabul etti.
 
Twitter'dan 'Evet' dedi
 
Anna Chapman, önceki gün kendi Twitter hesabından 'Ajanın halinden en iyi ajan anlar' mesajı atarak, 'Snowden benimle evlenir misin?' diye evlilik teklifi yapmıştı. ABD'nin yakalayıp 30 yıl hapisle yargılamak istediği Snowden da Chapman'a cevabını Twitter aracılığıyla verdi. Snowden, "Hiç düşünmeden Chapman ile evlenebilirim. Aman Tanrım ona bir bakın!" ifadelerini kullandı.
 
Rus vatandaşı olacak!
 
Edward Snowden'le ilgili gelişmeleri takip eden kaynak, Interfax'a yaptığı açıklamada şu anda vatansız olan ABD'li casusun evlilik yolu ile Rusya vatandaşlığı alarak hukuki statü kazanabileceğini dile getirdi. Kaynak, "Bu durumda Snowden, vatandaşı olduğu Rusya'dan da korunma hakkı elde eder. ABD'ye iade edilmez" diye konuştu.
 
Edward Snowden-Anna Chapman evliliğinin iki ülke tarihi açısından da çok ilginç olacağını belirten kaynak "Bu evlilik Rusya ve ABD istihbarat kuruluşları açısından çok büyük bir sürpriz olacak" yorumunu yaptı.