Twitter'de lezbiyen davası

Gazeteci Ahu Şentürk, internetin popüler paylaşım sitesi Twitter'da kendisi için "Lezbiyen" yazan komşusuna 50 bin TL'lik tazminat davası açtı

Twitterde lezbiyen davası
30 Kasım 2011 Çarşamba 09:25 tarihinde eklendi, 2.324 kez okundu.

 

İstanbul Sarıyer'de yaşayan gazeteci Ahu Şentürk, Zekeriyaköy'deki komşusu Hale Akbaş hakkında, internetin popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kendisine "Lezbiyen" ve "Bir manyak kadın bozuntusu" diye yazdığı iddiasıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.
 
Şentürk, kendisini prestij kaybına uğratmakla suçladığı Akbaş'ın tecavüzünün mahkeme kararıyla kınanmasını istedi.
 
Dilekçede; muhabir, sunucu, belgesel yapımcısı ve programcı olarak çalıştığını belirten Şentürk, Akbaş'ın bilemediği bir nedenle kendisine karşı olumsuz tavırlar sergilediğini savundu.
 
 
Şentürk, "Twitter hesabı üzerinden bana yönelik lezbiyen, psikopat, kleptoman (çalma hastalığı olan), 'bir manyak kadın bozuntusu' ve 'beni taciz ediyor' gibi pek çok yaralayıcı, zarar verici ifadeler kullanmıştır. Bu şekilde beni, milyonlarca insanın önünde küçük düşürmüş, yanlış tanınmama neden olmuştur. Bu nedenle bir süre insanlardan kaçtım, evimden çıkamadım, telefonlarımı açmadım" iddiasında bulundu.
 
'EŞİ DE YARDIMCI OLMADI'
 
Davalıya ulaşmaya çalıştığını ancak davalının bir türlü dinmeyen kini ve uzlaşmaz tavırları karşısında başarısız olduğunu belirten Şentürk, "Eşiyle irtibata geçtim. Ondan, karısının bu saldırılarına son vermesi konusunda yardım istedim. Ancak o da eşini destekler nitelikte bir mesaj göndererek, bu sorunun çözümünde yardımcı olamayacağını ortaya koydu" dedi.