Twitter'ı karıştıran Whatsapp yalanı

WhatsApp kullanıcıları arasında hızlı bir şekilde yayılan "5 yıl ücretsiz üyelik için bu mesajı paylaşın" şeklindeki iletinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Twitterı karıştıran Whatsapp yalanı
11 Eylül 2013 Çarşamba 12:08 tarihinde eklendi, 1.280 kez okundu.
İletinin "10. yılını kutlayan WhatsApp" diye başladığı görülüyor. Ancak WhatsApp'ın 10 yıl önce değil 2009 yılında kurulduğu bilinen bir gerçek. Bunun yanında 10 yıl önceki teknoloji ve telefonlarla WhatsApp kullanabilmek bir hayalden öte değil.
 
İletinin inandırıcılığının arttırılması için de "İnandırıcı gelmedimi? Web sayfamız da konuyla ilgili açıklamamıza göz atabilirsiniz: www.whatsapp.com" cümlesi kullanılmış. Bunun yanında iletideki yazım yanlışları da gözlerden kaçmıyor.

Bu konu ise Twitter'da trendtopic olmuş durumda. İnsanlar "WhatsApp 10" etiketiyle bu ileti hakkındaki şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. 
 
İŞTE O İLETİ
 
"WhatsApp 10. yılını kutluyor. Bizi desteklediğiniz için siz değerli üyelerimize teşekkürü borç biliriz. Bu mesajı Whatsapp kullanıcısı 10 arkadaşınıza illettiğiniz taktirde 5 sene ücretsiz whatsapp kullanma hakkını kazanacaksınız.
 
İnandırıcı gelmedimi? Web sayfamız da konuyla ilgili açıklamamıza göz atabilirsiniz: www.whatsapp.com
 
Mesajınız 10 whatsapp üyemize ulaştıktan sonra kutucuk yeşil olacak ve siz 5 sene ücretsiz üyelik kazanmışv olacaksınız tebrikler!!!"