"Twitter’ın cılkını çıkartın"

Melih Gökçek, üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcileri ile buluşmasında gençlerden sosyal medyanın gücünü kullanmalarını istedi.

Twitterın cılkını çıkartın
05 Ağustos 2013 Pazartesi 11:08 tarihinde eklendi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcileri ile buluşmasında gençlerden sosyal medyanın gücünü kullanmalarını istedi. Gökçek, gençlere sanal medyayı özellikle de Twitter’i 'kötüler ve kötülüklerle mücadele için cılkını çakartana kadar tepe tepe kullanmalarını' tavsiye etti.
 
ODTÜ Öğrenci Konseyi'nin Büyükşehir Belediyesi ile Ala Restoran'da organize ettiği iftarlı buluşmaya; ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrenci konseyi başkanları ile dernek, vakıf ve cemiyetlerin gençlik temsilcileri katıldı.
 
İftarda gençlere hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ağaçlar bahane edilerek dış güçlerin de desteği ile Gezi olaylarının, sanal medyada yayılan yalan yanlış bilgilerle ilk başlarda masum insanları bile sokağa döktüğüne işaret etti. Gökçek, "Allah’a şükür bizim sosyal medya ekibimizin de yoğun çabalarıyla insanlarımızın gerçekleri görmesini sağladık. Halkımız yalancılara ve yalanlarına itibar etmedi." dedi.
 
Gökçek, sanal medyanın sınır tanımazlığına ve insanları yönlendiriciliğine dikkat çekerek, Gezi olayları esnasında olayları provoke etmek için Twitter üzerinden yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da milyonlarca tweet atıldığını vurguladı.
 
1,5 yıl kadar önce tavsiye üzerine Twitter’ı kullanmaya başladığına işaret eden Gökçek, daha sonra kendi geliştirdiği metotlarla Twitter’daki takipçi sayısını artırdığını, etkin kullanım neticesinde de istediği mesajları rahatlıkla verebildiğini kaydetti.
 
Gökçek, "Hatta beni sevenler kadar sevmeyenler de ne söyleyeceğimi takip etmek için sahte hesaplarla takipçim oluyor. Dolayısıyla bu da benim işime geliyor. Buradan onlara da istediğim yönlendirmeleri yapabiliyorum. Sizler de bu mecrayı çok etkili şekilde hatta tepe tepe, cılkını çıkartana kadar kullanın.” diye konuştu.
 
Gençlerin sanal medya ile ilgili tavsiyelerini de alan Gökçek, üniversitelerin açılmasıyla benzeri olayların yeniden yaşanabileceğini belirterek, üniversitelerin gençlik konseyi başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının genç temsilcilerine uyarılarda bulundu.
 
Gökçek, gençlik temsilcilerinin, eğitim-öğretim dönemi başlamadan tekrar benzeri olayların yaşanmasına engel olmak için bütün üniversitelilerin katılımıyla ortak bir platformda toplanma önerisi üzerine, organizasyonu destekleyeceği sözünü verdi.
 
GÖKÇEK’TEN SUİKAST AÇIKLAMASI
 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yunan polisi tarafından patlayıcılarla yakalanan terör örgütü DHKP-C timinin kendisi ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e suikast düzenleyeceği haberleri üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı.
 
Gökçek, "Ben bu olayı doğal bir sonuç olarak görüyorum. DHKP-C bir terör örgütü…Görevi Türkiye’yi karıştırmak. Bu terör örgütü finansmanını ve lojistik desteğini bir Avrupa ülkesi ve Suriye'den temin ediyor. Şu an tamamen onlar tarafından kullanılıyor. Gezi olaylarında dış güçlerin oyunlarını ifşa etmemiz bu güçleri rahatsız etti. Onlar için en kolay yöntem para vererek yönettikleri DHKP-C’yi kullanmak…DHKP-C’nin bu konuda verilen talimatın dışına çıkması mümkün değil… Bütün bunlara rağmen ben ülkem için doğru bildiğim şeyleri söylemekten vazgeçmem…Dış güçlerin taşeronluğunu hazmedenler kendini sorgulamalı." ifadelerini kullandı.
 
Sakız Adası’nda yakalanan mühimmatın askeri olduğunun ve Suriye’den verildiğinin bilindiğine işaret eden Gökçek, şunları kaydetti: "Bu da DHKP-C’nin kimler tarafından kullanıldığının göstergesi…Kendine devrimci diyen bir örgüt ne acıdır ki bugün Esed tarafından yönetilmektedir. Gezi de DHKP-C’yi kullanan kimse beni ve arkadaşlarımı örgüte hedef gösterenler de aynı dış güçlerdir… Gezi gerçeğini açıklamamız ne kadar doğu imiş ki, hedef olarak seçilmişiz. Bu doğru iş yaptığımızın kanıtıdır. Olayın benle ilgili kısmına gelince, bizler inançlı insanlarız…Dünyanın misafirlik , ahiretin sonsuzluk yurdu olduğuna inanırız… Şehitlik de bir Müslümanın ulaşacağı en büyük mertebedir. Ve hesapsız cennete gitmenin tek yoludur. Biz sadece Allah’tan korkarız…DHKP-C’ye ve sempatizanlarına tavsiyem başka ülkelerin taşeronluğunu bırakıp, mücadelelerini legal zeminde ve Türkiye'de yapmalarıdır."

CİHAN