U19 Milli Takımı, maçı hazırlıklarına başladı

U19 Milli Futbol Takımı, 21 Mart Perşembe günü İngiltere'de, İngiltere U19 Milli Takımı ile oynayacağı özel müsabakanın hazırlıklarına başladı.

18 Mart 2013 Pazartesi 19:26 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

 

U19 Milli Futbol Takımı, teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde Atatürk Olimpiyat Stadı Yan Sahası’nda ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Teknik direktör Feyyaz Uçar ve genç futbolcu Salih Uçan, Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.
 
Feyyaz Uçar, bu sene önemli sınavlarının olduğunu belirterek, “U19 Milli Futbol Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’na katılmak için içlerinde Rusya, İtalya ve Ukrayna gibi ciddi takımların bulunduğu Elit Tur’da mücadele edeceğiz. Gruptan birinci çıkarsak Avrupa Şampiyonası’na katılma şansı yakalayacağız.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de düzenlenecek U20 Dünya Şampiyonası’yla ilgili olarak da Uçar, “U20 Dünya Şampiyonası, çok fazla katılmadığımız bir turnuva. FIFA ve UEFA’nın da Dünya Şampiyonası’ndan sonra önem verdiği ikinci turnuva. Onun da hazırlıkları devam ediyor. Her iki kulvarda kullandığımız yetenekli oyuncularımız var. Her iki kulvarda da başarılı olmaya çalışacağız.” diye konuştu.
 
“İSKELET KADRO OLUŞTU; AMA 23 KİŞİLİK OYUNCU GRUBU NETLEŞMEDİ”
 
Fenerbahçe’nin genç futbolcularından Recep Niyaz’ın U20 Milli Futbol Takımı kadrosuyla birlikte Dünya Şampiyonası’nda yer alıp almayacağı yönündeki bir soruya ise Feyyaz Uçar, “Recep gibi bir üst grupta kullandığımız birkaç oyuncumuz daha var. Özellikle elit turdaki performansları onların dünya şampiyonasındaki durumlarını belirleyecek. Aşağı yukarı iskeleti oluşturduk; ama 23 kişilik kadro daha netleşmedi. Oyuncuların takımlarında ve burada gösterdikleri performans, dikkate alınarak değerlendirmesi yapılacak.” cevabını verdi.
 
SALİH UÇAN: HANGİ MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRIRLARSA ELİMDEN GELENİ HERŞEYİ YAPARIM
 
Fenerbahçe’de dün ligde Medical Park Antalyaspor’a karşı kaydettiği şık golle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken milli futbolcu Salih Uçan da A Milli Futbol Takımı’na çağırılmayı bekleyip beklemediği yönündeki soruya, “Hocalarımızın takdiri. Beni hangi milli takıma çağırırlarsam orada elimden gelen her şeyi yaparım.” karşılığını verdi.
 
U19 Milli Takımı’yla önce elit tur maçları yapacaklarını dile getiren Salih Uçan, “Eğer oradan çıkarsak U 19 Milli Takımı olarak Avrupa Şampiyonası oynayacağız. Bu grup 1994 doğumlu sporculardan oluşuyor. 1993 doğumlu sporculardan oluşan grubun da U20 Dünya Kupası var. Kendimizi çok şanslı görüyoruz. Dünya Kupası’nda da büyük hedeflerimiz var. Orada da iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Bu arada aday kadroya davet edilen oyuncular, yarın THY uçağı ile 13.20'de Birmingham'a uçacak. Albright Hussey Manor Hotel'de konaklayacak olan milliler, karşılaşmanın ardından 22 Mart Cuma günü 11.15'te Birmingham'dan yurda dönecek.

CİHAN