"U20 Dünya Kupası'nı almak istiyoruz"

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, U20 Dünya Kupası Türkiye'ye gelmişken kupanın Türkiye'de kalmasını istediğini söyledi.

U20 Dünya Kupasını almak istiyoruz
25 Mart 2013 Pazartesi 22:33 tarihinde eklendi.

 

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Demirören, bu turnuvanın Türkiye'ye alınmasında emeği olan herkese teşükkür ederek, "Herşey bugün başlıyor. Türkiye'nin kendini ispat etmesi gereken bir husus. Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip bir ülke.

Biz tabiki U20 Dünya Kupası ile yetinmiyoruz. Türkiye olarak 2020 Olimpiyatları'na adayız. Bunu da alacağmıza inanıyoruz. Daha sonrasında Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'ye getirmek için çalışacağız. U20 Takım oyuncularına destek verilmesi gerekiyor. Çünkü bu gençlerimiz uzun vadede A Milli Takım'ın oyuncuları olacaktır. Kupa Türkiye'ye gelmişken de kupanın Türkiye'de kalmasını istiyoruz."
 
Yıldırım Demirören, "Federasyon olarak teşekkür bekliyoruz" şeklinde yapmış olduğu açıklamalar üzerine yapılan yorumları hayretle izlediğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim bu açıklamamın ardından söylenenleri hayretle izledim. Geçen sene Türk Milli Takımı ve Türk takımlarının Avrupa Şampiyonları'na katılamayacağı hatta kaç sene gidemeyeceği konusunda toto oynanıyordu.

Bugün iki takımımız Avrupa'da başaralı yerlere geldi. Tabiki bu takımların buraya gelmesinde Federasyon olarak bir sürecimiz yok biz sadece sürecin önünü açtık. Biz bunun önünü açmasa belki burada U20 Dünya Kupası düzenlenemeyecekti. Türkiye cezalı olsaydı belki turnuva bile iptal edilebilirdi."
 
Bir gazetecinin "3 Temmuz süreci bitti mi?" sorusuna TFF Başkanı Demirören; şu cevabı verdi: "Biz kararımızı verdik. Federasyon açısından herşey bitmiştir. Gerisi UEFA'nın kararıdır. Bizim yapacağımız birşey yok."

CİHAN