"UAEK denetimine her zaman açığız''

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun istediği zaman nükleer tesislerde inceleme yapabileceğini bildirdi.

29 Şubat 2012 Çarşamba 18:02 tarihinde eklendi.

Devlet televizyonunun haberine göre, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Firuddin Abbasi, UAEK müfettişlerinin diledikleri zaman nükleer tesislerde denetlemelerde bulunabileceklerini söyledi. 
    
Abbasi, ''İran'ın tüm nükleer tesisleri UAEK müfettişlerince iki saat önceden bildirilerek denetlenmeye hazır hale getiriliyor ve bu her gün yapılıyor'' dedi. 
    
UAEK denetçilerinin tüm bunlara rağmen İran'ın her tarafında istedikleri yeri denetlemesi için bir gerekçe bulunmadığını belirten Abbasi, ''Atom Enerjisi Kurumu'nun bildirdiği ve UAEK gözetimindeki yerleri onlara göstereceğiz'' ifadesini kullandı. 
    
Abbasi, Parçin tesislerinde nükleer enerji faaliyetleri olmadığını belirterek, buranın yabancılar tarafından denetlenebilmesinin yönetimdeki ilgili birimlerin kararına bağlı olduğunu söyledi. 
    
UAEK uzmanlarıyla 20-21 Şubat'ta Tahran'da yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini hatırlatan Abbasi, kurumla müzakerelerin devam edeceğini bildirdi. 
    
İran'ın nükleer enerji faaliyetlerinin askeri yöne doğru gittiği iddialarını da değerlendiren Abbasi, ''Bu sadece Batı medyasının propagandasıdır. Böyle bir konu UAEK'nın raporunda belirtilmedi'' diye konuştu.